Kazakistan'ı inşa etti, Türkiye'ye yelken açtı

Yalnızca Almatı'da son 10 yılda 55 proje hayata geçiren Kazakistan'ın en büyük üç inşaat şirketinden biri olan RAMS Global, Türkiye'ye gelişinin ardından yatırımlarını hızlandırıyor. Şirketin hedefi ilk 5'e girmek.

SERDAR SAĞLAM

Yıllar önce Türkiye'den ayrılarak yurtdışında girişimcilik faaliyetlerine başlayan Ramazan Bülbül tarafından kurulan, bugün de kendisi ve üç oğlu tarafından yönetilen RAMS Global Kazakistan'ın en büyük üç inşaat şirketinden biri olmayı başardı. 1995 yılında kurulan şirket ülkedeki ilk inşaatını 1998'de yaparak başarı hikayesine start verdi. Son 10 yılda sadece Almatı'da 2,5 milyon metrekareden oluşan 55 proje hayata geçirdi. İnşaat dışında sağlık, okul, mobilya, yeme-içme ve ofis sektöründe de yatırımları olan RAMS Global'in 10'dan fazla şehirde 20 bine yakın çalışanı bulunuyor. Bugüne kadar 12 bine yakın konutun teslimatını yapan RAMS Global'in Kazakistan'da şu an 13 şantiyesi de faaliyette. Şirketin merkez ofisinde bir araya geldiğimiz Ramazan Bülbül 8 Haziran'da çok önemli bir projenin lansmanını yapacaklarını ifade ederek, "600 villadan oluşan Villakent projesinin lansmanını yapacağız. Kentin en güzel lokasyonunda 520 dönüm üzerinde yer alıyor" dedi.

HEDEF İLK 5'E GİRMEK

Projeleri kendi sermayeleriyle yaptıklarını vurgulayan Bülbül, taahhütlü çalışmadıklarını belirtti. Bülbül bir süre önce Türkiye'ye yatırımlara başladıklarını belirterek Türkiye'nin en büyük inşaat ve gayrimenkul şirketleri arasına girmek istediklerini söyledi. RAMS Türkiye'nin hedefi önümüzdeki 5 yıl içerisinde en büyük ilk 5 inşaat şirketinden biri olmak. Önümüzdeki dönemde Türkiye'de yatırım yapmaya devam edecek. İstanbul ve Bodrum'un yanı sıra Antalya Serik de de bir yatırım gerçekleştirdi.

RAMS Türkiye CEO'su, AKŞAM ekonomi editörü Serdar Sağlam'ın da aralarında olduğu gazetecilere Almatı'daki en büyük projelerinden biri olan RAMS City'yi anlattı.

RUSYA'DA 500 KONUTLUK PROJE

RAMS Global'in Türkiye ve Kazakistan dışında önemli yatırımları bulunuyor. Şirketin yatırımlarından biri Phuket'teki Layan Green Park. 2020 yılında başlayan inşaat 12 bin metrekareden oluşuyor. Önümüzdeki dönem radarda olan ülkeler arasında Almanya ve Dubai yer alıyor. Rusya'da da hali hazırda 500 konutluk bir proje devam ediyor.

İKİ PROJEYE 250 MİLYON DOLAR YATIRIM OLACAK

Türkiye ekonomisinin geleceğine güvendiklerini belirten Ramazan Bülbül, Bahçelievler ve Topkapı Uzel Fabrikası projelerine kendi öz kaynaklarından 250 milyon dolar yatırım planladıklarını ifade etti. Bülbül, RAMS Türkiye'nin devraldığı kentsel dönüşüm projesi Quattro'nun satışını tamamladığını belirtti. Projede lansmanın ardından üç gün içinde 100 dairenin satışı gerçekleşti. Şirketin devam eden İstanbul Avrupa yakasında 2, Bodrum'da da Mon Bleu projesi bulunuyor.

RAMS Global şirketini baba Ramazan Bülbül ve oğulları birlikte yönetiyor.

GAZİANTEP'TE LİV HOSPİTAL'I AÇTI

RAMS Global'in faaliyet alanlarından biri de sağlık yatırımları. Şirketin ilk yatırımı, Gaziantep'teki LİV Hospital oldu. Diğer bir hastane projesi ise Almatı'daki Helmir Hastanesi ve Helmir Anne & Çocuk Hastanesi. Yeme-içme alanında da yatırım yapan RAMS Global Kazakistan'da 2 BigChefs restoranı açtı. Biri de haziranda açılacak.