Katma değerli yatırıma 10 yıl vadeli kredi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, katma değerli yatırımlara 10 yıl vadeli kredi vereceklerini belirterek sanayiciyi 20 Aralık'tan itibaren başvuru yapmaya çağırdı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sanayicilerden, katma değerli üretimde daha çok yer almalarını beklediklerini belirterek geçen hafta kamuoyuyla paylaştıkları 'Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi Programı'na başvurmalarını istedi.

FAİZİ YÜZDE 15 OLACAK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) düzenlenen Sanayi Odaları Konsey Toplantısı'na katılan Kacır "Bu programın sanayicilerimizin teknolojik ve stratejik yatırımlarına can suyu olmayı amaçlıyoruz. Program, yatırımcılarımızın uzun vadeli ve uygun koşullarda yatırım kredisine erişimini kolaylaştıracak. Türkiye'nin uluslararası rekabet gücünü artıracak ve milli ekonomimizin yükselişini destekleyecek programa, 20 Aralık'tan itibaren 'www.yatirimkredisi.sanayi.gov.tr' adresi üzerinden başvurularınızı bekliyoruz" dedi. Kacır, "Program kapsamında kritik yatırımlara 10 yıla varan vadeyle ve yüzde 15'e kadar indirilen faiz oranlarıyla Türk Lirası krediler sunuluyor olması, yatırımların hızlanmasına vesile olacak. Marka projeleri, yatırımları sanayicilerimizle hayata geçireceğiz" diye konuştu.

KARARLI DURUŞ UMUT VERİCİ

Toplantıda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ekonomi yönetiminin kararlı duruşunu umut verici bulduklarını belirtti. Hisarcıklıoğlu, Orta Vadeli Program'da üretimin, istihdamın ve ihracata dayalı büyümenin desteklenmesini çok önemli gördüklerini belirterek, "Piyasa koşullarının normalleşmesi amacıyla ekonomi yönetiminin kararlı duruşunu, istikrar vurgusunu ve rasyonel politikalara dönüşünü umut verici buluyoruz" dedi. Hisarcıklıoğlu başlatılan yeşil sanayi ve yeşil OSB ile tekno-girişim destekleri gibi adımları değerli gördüklerini bildirdi.