Katar’a 90 uçak gitti, 2 gemi de yolda

Zeybekci, ''90 uçak gönderdik. Bir tane gemi gidiyor 4 bin tonluk şimdi, arkasından da yine 11 bin tonluk bir gemi gidecek'' dedi 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TÜMSİAD) Geleneksel İftar Programı’na katılarak burada bir konuşma yaptı. Konuşmasında Türkiye'nin ekonomik gelişmelerine değinen Zeybekci, "En kötüyü geride bıraktık" dedi.  Zeybekci, son dönemde  Katar’a yapılan yardımlarla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Bizden istedikleri özellikle süt ve süt ürünleri grubu ve yumurtaydı ve bugüne kadar da 90 uçak gönderdik. Bir tane gemi gidiyor 4 bin tonluk şimdi, arkasından da yine 11 bin tonluk bir gemi gidecek. Herkes, 'ama, fakat, lakin' derken, biz oradaydık. Bundan sonra da orada olmaya devam edeceğiz." 

Başka ülkede olsa darmadağın olurdu

Bakan Nihat Zeybekci, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası "pazartesi ekonominin çökeceği, doların 10 lira olacağı" şeklinde söylemler olduğunu belirterek, "Pazartesi günü hiçbir şey olmamış gibi her şey yerli yerindeydi. Başka ülkede olsa darmadağın olurlardı"  dedi.