Katalonya'nın kalbinde Türk imzası

Futbol ve sanatın kenti Barselona'da ‘Barça'nın modern stadyumunu inşa eden Limak, UNESCO Dünya Mirası listesindeki Katalan Müzik Sarayı'nın da sponsoru oldu.

Türkiye markasını dünyada temsil eden Türk şirketleri, iş yaptıkları ülkelerde nitelikli toplumsal projelerle de gündeme geliyorlar. Bunun bir örneği olarak Limak'ı, İspanya'nın ve Avrupa'nın simge sanat yapılarından tarihi Palau de la Musica Catalana'nın (Katalan Müzik Sarayı) resmi destekçisi yapan imzalar, geçtiğimiz Perşembe günü Barselona'da atıldı.

Anlaşma ile Limak, çocuklar ve gençlerden oluşan kolektif koro çalışmalarıyla kapsayıcılığı ve sosyal entegrasyonu teşvik eden bir girişim olan 'Palau Vincles' programını destekleyecek. Limak Filarmoni Orkestrası da Palau de la Música Catalana'da sahne alacak.

İşbirliği anlaşmasını, Limak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir ve Palau de la Música Başkanı Joaquim Uriach imzaladı.

YURTDIŞINA TAŞIDIK

İmza töreninde konuşan Limak Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, şirketlerin ekonomik faaliyetlerinin toplumsal fayda çalışmalarıyla desteklenmesi gerektiğini belirterek, "Yedi yıl önce kurulan Limak Filarmoni Orkestrası binlerce sanatsevere ulaştı. Sanata sağladığımız bu desteği yurt dışına da taşımayı arzu ediyorduk" dedi.

120 YILLIK GEÇMİŞ

Özdemir şunlları söyledi: "120 yıldır bir sanat merkezi olan Palau de la Música Catalana'da bunu yakaladık. Sanatın ve müziğin birleştirici gücüyle farklı kültürlere dokunuyoruz. Tıpkı Spotify Camp Nou'nun Barselona'nın futbol dünyasındaki gururunu temsil etmesi gibi, Palau de la Música Catalana da şehrin müziğe, kültüre ve mimari mükemmelliğe olan bağlılığının sembolü. Bu yapılar Barselona'nın kalbini ve ruhunu tanımlıyor. Onların bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz."

Palau de la Música Başkanı Joaquim Uriach de şehrin iki sembolü olan Barselona Stadı ve Katalan Müzik Sarayı'na sağladığı destekler için Limak'a teşekkür etti. Uriach, "Limak tarafından kentin kültürünü desteklemek üzere seçilmekten onur duyuyoruz" dedi.

MÜHENDİS KIZLARDAN SANATA SANATTAN MÜHENDİS KIZLARA

Türkiye'de 1915 Çanakkale Köprüsü, Yusufeli Barajı, Merkez Bankası yerleşkesi; yurt dışında Kuveyt Uluslararası Havalimanı, Barselona Spotify Camp Nou Stadı gibi projelere imza atan Limak, uluslararası sektör dergisi Engineering News-Record tarafından en büyük 250 uluslararası inşaat şirketi sıralamasında ilk 50'de gösterildi.

Limak Vakfı da Limak Filarmoni Orkestrası ve Türkiye'nin Mühendis Kızları (TMK) ile projenin uluslararası ayağı olan Global Engineer Girls (GEG) gibi sosyal yatırımlarla toplumsal destek projelerini yürütüyor. Mühendislik eğitimi alan bin 200'ün üzerinde kız öğrenciye destek sağlayan proje, Limak'ın iş yaptığı Kuveyt, Kosova, Kuzey Makedonya ve Suudi Arabistan gibi ülkelere de uzandı. Program Dünya Ekonomik Forumu tarafından 'Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık' alanlarında en iyi küresel örneklerden biri seçildi.

Flarmoni'nin konser gelirleri de sosyal sorumluluk projelerine aktarılıyor. Son yeni yıl konserlerinin gelirleri, depremden etkilenen mühendislik öğrencisi kızlara aktarıldı.

KATALONYA'NIN SANAT SİMGESİ

Barselona'nın ve Avrupa'nın simge yapılarından biri olan Palau de la Música Catalana 1905-1908 arasında modernist mimar Lluís Domènech i Montaner tarafından inşa edildi ve halkın bağışlarıyla tamamlandı. 'Modernizmin başyapıtı' olarak tanımlanan bina, 1997'de UNESCO Dünya Mirası ilan edilen ilk ve tek konser salonu olarak halen dünyanın en önemli konserlerine ev sahipliği yapıyor.

30 EKİM'DE KONSER VAR

Limak Filarmoni Orkestrası'nın kurucusu, dünyaca ünlü Türk tenor Murat Karahan tarihi binada 30 Ekim'de planlanan Limak Flarmoni konseri için büyük heyecan duyduklarını söyledi.