Kasım yağmurları, çiftçinin yüzünü güldürdü

Menemen Ziraat Odası Başkanı Yücel Altıntaş, “Bölgemizde kuraklıktan dolayı su ihtiyacımız vardı. Son yağan yağmurlar bize altın değerinde geldi” dedi.

Verimli tarım alanlarında onlarca çeşit ürünün yetiştiği İzmir, Manisa ve Aydın'da geçen ay yağan yağmurlar, tarımsal üretim için suya ihtiyaç duyan çiftçiyi memnun etti. Kasım ayında uzun yıllar ortalamasından yaklaşık 2,5 kat fazla yağış alan İzmir, bu yıl, 2001 yılından sonraki en yağışlı kasımı yaşadı. Kentin önemli tarım alanı Menemen Ovası da bu yağmurlardan olumlu şekilde etkilendi.

TOHUMLAR FİLİZLENDİ

Ürün yelpazesinin kuraklık nedeniyle değişmeye başladığı ovada, geçen yıl sonbaharın kurak olması nedeniyle ekimi geciken buğday, zamanında ekildi ve filizlendi. Menemen Ziraat Odası Başkanı Yücel Altıntaş, ovada 220 bin dönüm alanda tarım yapıldığını söyledi. Altıntaş, kasım ayındaki yağışlarla toprağın ekim için gerekli neme ulaştığını, ardından da tohumların filizlenmesine imkan sağladığını kaydederek, "Bölgemizde kuraklıktan dolayı su ihtiyacımız vardı. Son yağan yağmurlar bize altın değerinde geldi" dedi. Bölgede metrekareye 120 kilogram yağış düştü.