4007 Bilim Şenlilikleri Çağrısı - Bilim Seyyahları 3 Projesi
Bilimin eğlenceli yüzünü eğitici etkinlikler ve deneyler yolu ile göstermeyi amaçlayan Bilim Seyyahları, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hayata geçirilen ve gençlerin temel bilimlere karşı ilgilisini artırmayı hedefleyen bir eğitim platformudur. TÜBİTAK'ın 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında 2018 yılı itibari ile 3. kez destekleyeceği Bilim Seyyahları, halka açık ilk etkinliğini 2015´te İstanbul´da gerçekleştirdi, 2016 yılında deney ve atölye sayısının arttırılmasıyla birlikte bilim tarihi ve bilim insanlarını tanıtıcı drama/tiyatro gösterileri, mucitler ve mühendislik atölyelerini de ekleyerek etkinliklerini zenginleştirdi. 2017 yılında Kosova, Karadağ ve Makedonya´daki gençlere de ulaşan Bilim Seyyahları yine bu yıl içinde Afrika'da Uganda, Tunus ve Tanzanya'daki çeşitli okullarda bilim şenliği organizasyonları düzenledi.
Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Bilim Seyyahları projesinden elde ettiği tecrübeyi "Öğretmenim Öğretmenim" projesi ile TÜBİTAK'ın 4005 - Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı Proje Çağrısına taşıdı. Desteklenme kararı alınan ve 2018 Eylül döneminde hayata geçirilecek olan "Öğretmenim Öğretmenim" projesi, temel bilimler alanında ve genel olarak öğretmenlik mesleğine özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin diğer öğretmenlere etkileşimli olarak kazandırılmasını, kullanılmasını ve geliştirilmesini amaçlamaktadır. Proje kapsamında 36 öğretmene fizik, kimya ve biyoloji branşlarında yenilikçi eğitim uygulamalarıyla ilgili eğitim verilecektir.
4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Çağrısı- Etkin Felsefe Atölyesi: Bilgi Yolları Projesi
Fen ve Matematik alanında destek gören projelerinin yanında Kartal AİHL eğitimcileri sosyal bilimler alanında da yenilikçi eğitim uygulamalarına yoğunlaşmaktadır. Bu kapsamda "Uygulamalı felsefe eğitimi nasıl yapılır?" sorusuna cevap veren "Etkin Felsefe Atölyesi: Bilgi Yolları" projesi, felsefeyle tanışmanın sıcaklığı ve zihni kışkırtan atmosferi ile katılımcılara, eğlenerek öğrenecekleri bir ortam sunmaktadır. Soyut bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde içselleştirilmesinin peşine düşen "Etkin Felsefe Atölyesi: Bilgi Yolları" projesi için 2018 yılı itibari ile TÜBİTAK'ın 4004 - Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında 2. kez desteklenme kararı alınmıştır.
4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı- Kartal AİHL Bilim Fuarı Etkinliği
Son olarak Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinin akademik altyapısının etkin kullanılması ve öğrencilerinin öğretim programı çerçevesinde, kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri / eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam sunmak amacı ile başvurulan TÜBİTAK 4006 - Bilim Fuarları Desteği bu yıl da alınmış. Mayıs ayı içinde yapılacak olan Bilim Fuarı farklı alanlarda deney ve özgün araştırma projelerinin sergileneceği bir çalışma olarak gerçekleştirileceği ifade ediliyor.