AA
Türkiye ve Somali arasında Somali kara alanlarında hidrokarbon arama ve üretim anlaşması" imza töreni gerçekleşti.
İmza töreninde konuşan Somali Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Dahir bugünün iki ülke için tarihi bir gün olduğuna işaret etti.
"MADENCİLİK ALANINDA DA ORTAKLIK HEDEFLİYORUZ"Dahir, "Türkiye halihazırda Somali açık denizlerinde çalışmalar yürütüyor. Bugün karada petrol ve gaz aramaları için anlaşma imzalayarak ikili ilişkilerimizi yeni seviyeye taşıyoruz" dedi.
Türkiye'nin de yardımıyla en kısa zamanda Somali'nin yerel kaynaklarını geliştirerek iki ülke için somut sonuçlar elde edeceklerini kaydeden Dahir, "Madencilik alanında da ortaklık hedefliyoruz. Gerekli yasal süreçlerden sonra Türk madencilik şirketlerin Somali'ye gelmesini ve anlaşmalar yapmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.