KARDEMİR 1.5 milyar dolar yatırım yapacak

Türkiye'nin önemli demir çelik üreticilerinden birisi olan KARDEMİR, kapasite artışına gidiyor. Şirket, 1.5 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirecek.

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir, gelecek 5 yıl içerisinde 1.5 milyar doları bulacak yeni yatırım yapmayı hedeflediklerini belirterek, "Şu anda ham çelik üretimimiz 2.5 milyon ton seviyesinde. Çok kısa vadede bunu 3.5 milyon tona çıkartmayı planlıyoruz" dedi. Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) üyeleriyle sohbet toplantısında bir araya gelen Demir, yeni teknolojiler doğrultusunda ürün geliştirmeyi hedeflediklerini belirterek, ilk aşamada yeni bir yüksek fırın yatırımını hayata geçireceklerini ifade etti.

SAVUNMAYA DESTEK

Yeni pazarlara açılma hedeflerinin olduğunu da belirten Demir, pazar paylarını da yüzde 9'dan yüzde 12'ye çıkarmayı çıkarmak istediklerini söyledi. Savunma sanayiinde nitelikli malzeme ve alaşım konusunda dışa bağımlılık olduğuna işaret eden Demir, bu alanların kapatılmasında, Kardemir ve bağlı ortaklıklarının önemli rol oynayacağını vurguladı. Güneş enerjisi başta olmak üzere çeşitli enerji yatırımlarının devam ettiğini de söyleyen Demir, "İlk planda 2026 yılı sonuna kadar 250 megavatlık yenilenebilir enerji üretimini hedeflemekteyiz. Güneş enerjisi yatırımlarına sıfırdan başlanacak. Şirket, güneş, rüzgar ve jeotermal enerjide de bir oyuncu olacak" dedi.