Karavancılar 1 yıl sonraya gün veriyor

Talep geçen yıllara göre 4 kat artınca karavan üreticileri talebe yetişemez oldu. Karavan üreticileri ancak 1 yıl sonra teslimat yapabiliyor.

Pandemi ile satışları artan, deprem felaketi sonrasında da yeniden ilgi odağı olan karavanlar, otel fiyatlarındaki artış nedeniyle 2024 yılının da gözdesi oldu. Talebe yetişemeyen karavan üreticileri de 1 yıl sonraya gün vermeye başladı. 26-28 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da Kozyatağı MetroGross marketin otopark alanında Karavan Tanıtım Günleri düzenleyecek olan Anadolu Ekspo Fuarcılık Genel Müdürü Tamer Karaoğlu, karavan sektörünün 2023 yılını çok hareketli geçirdiğini, bu yıl ise yazla birlikte hareketliliğin başladığını söyledi.

SATIŞLAR % 400 ARTTI

Türkiye'de lisanslı karavan üreticisi sayısının 1000'e ulaştığını, yıllık motokaravan ve çekme karavan dahil üretimin 170-180 bin olduğunu anlatan Karaoğlu, yüzde 400 artan karavan satışlarına üreticilerin kalifiye personel sıkıntısı nedeniyle yetişemediğini söyledi. Karaoğlu "Şu anda talep fazlalığından dolayı bir karavan en erken 1 yılda teslim edilebiliyor. Yurtdışından da çok fazla talep geliyor" diye konuştu.