Karavan turizmi için ‘Hazine arazisi’ önerisi 

Konaklama Tesisleri ve turizm çeşitliliğinin artırılması yönünde konuların incelendiği 3. Turizm Şurası’nın sonuç raporu yayımlandı.

BETÜL OĞUZ

Raporda ‘üçüncü yaş grubu’ ve kamping turizmine ilişkin öneriler dikkat çekti. Raporda uzun vadedeki hedeflere ulaşabilmek için, deniz-kum-güneş turizminin yanı sıra, farklı turizm türlerinin gelişiminin teşvik edilmesi gerektiği vurgulandı. Bu kapsamda ‘üçüncü yaş grubunun’, sağlıklı yaşam konseptinde ağırlanması ve bu misafirlere yönelik ilave sağlık hizmetlerinin sunulduğu yeni bir otel türü geliştirilmesi gerektiği belirtildi.

STANDART YÜKSELMELİ

Karavan-kamping turizminin teşvik edilerek iyi tanıtılması gerektiği belirtilen raportda “Karavan-kamping alanlarının standartları yükseltilmelidir. Bununla birlikte Kamping turizmine yönelik Hazine arazileri tahsisleri yapılmalı ve bu alanlar tek elden Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yerinden denetlenmelidir” önerileri yer aldı.  

Yönetmelikte de yer verilmeli

Bunun yanında pazar hacmi dikkate alınarak ‘muhafazakar’ otellerin standartlarının belirlenmesi ve bir konaklama tesisi türü olarak T’urizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik’te yer alması gerektiği ve yeni tahsislerde ‘muhafazakar otel” türünün de dikkate alınması gerektiği ifade edildi.