Karadeniz'e yüksek hızlı tren geliyor

Birçok ilin kullandığı yüksek hızlı tren ağı, Karadeniz'e de ulaştırılacak. Projenin tamamlanmasıyla Ankara-Samsun arası karayoluyla 7 saati bulan seyahat süresi, 2 saat 45 dakikaya inecek.

Ulaştırma alanındaki çalışmalar içinde önemli yer tutan demiryolları ile ilgili yeni projeler devreye alınıyor. Anadolu'da birçok ilin faydalandığı yüksek hızlı treni (YHT) artık Karadenizliler de kullanabilecek. Dün Samsun'da ulaşım yatırımlarına dair açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı ile önce Kırıkkale'den Çorum'a sonra da Samsun'a hızlı tren getireceğiz" dedi.

4 SAAT 15 DAKİKA KAZANÇ

Yüksek hızlı tren ağını tüm Türkiye'de daha da yaygın hale getirmek için çalıştıklarını belirten Uraloğlu, "Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Eskişehir-İstanbul ve Konya-Karaman hatlarının ardından en son Ankara-Sivas Hızlı Tren hattımızı açmıştık. Şimdi hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız" diye konuştu. Projenin tamamlanmasıyla Ankara-Samsun arası karayoluyla 7 saati bulan seyahat süresi 2 saat 45 dakika olacak. 509 kilometre uzunluğundaki Samsun-Sarp Demiryolu projesinin de gündemlerinde olduğunu belirtenUraloğlu, Samsunluların merakla beklediği bir diğer proje olan Samsun Batı Çevre Yolu'nu yatırım programına aldıklarını ve bu yıl ihalesini yapmayı hedeflediklerini de söyledi.

73 MİLYARLIK YATIRIM

Samsun'un büyüme hızına ve artan trafik yoğunluğuna bağlı olarak yeni projeler ürettiklerini ve dev yatırımların hayata geçirildiğini belirten Uraloğlu, 2002 yılından bu yana Samsun'un ulaşım ve iletişim altyapısı için yaklaşık 73 milyar 391 milyon lira yatırım yapıldığını söyledi. Samsun'da yapılan karayolu yatırımlarına da değinen Uraloğlu, "120 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 313 kilometreye, 119 kilometre olan bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunu ise 375 kilometreye çıkardık. Bu yıl 4 köprü daha inşa etmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

SAMSUN HAVALİMANI'NA 2 MİLYAR LİRALIK YENİLEME

Samsun-Çarşamba Havalimanı terminal binasında incelemelerde bulunan Uraloğlu, 23 bin 463 metrekare alanda yeni iç hatlar terminal binası inşa edeceklerini söyledi. Uraloğlu, "Yeni projemiz kapsamında, mevcut terminal binasını dış hatlar terminal binası olarak düzenleyeceğiz. 17 bin 184 metrekare ilave ile apron sahasını genişleteceğiz. Proje kapsamında 4 bin 658 metrekare alanda yeni güç merkezi binası, 847 araç kapasiteli otopark inşa edeceğiz. Bağlantı yollarıyla birlikte yaklaşık 2 milyar liralık yapım maliyeti olan bu projenin ihalesini bir an önce yapacağız" dedi.