Karadeniz'de seracılık desteklerle büyüyor

Ordu'da, fındığın yanında ek gelir sağlaması amacıyla son yıllarda yapılan destekler ile örtü altı yetiştiriciliği yaygınlaşıyor.

Ordu'da, 180 dekar alandan 317 dekara kadar ulaşan sera alanları ile il ekonomisine yıllık 80-90 milyon TL katkı sunuluyor. Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, özellikle sahil kesimlerinde kivi ve çilek üretiminin her geçen yıl arttığını, seracılığın ise gün geçtikçe yaygınlaştığını ve bu manada üreticilere desteklerinin sürdüğünü ifade ederek, "Tarım arazilerimizin çok büyük bir kısmında fındık yetiştiriciliği yapılıyor ki bu tarım arazilerimizin yüzde 89'una tekabül ediyor. Kalan yüzde 11'lik kısımda ise üreticilerimize biz ikinci ve hatta üçüncü ürün yetiştirmelerini teşvik ediyoruz. Çünkü fındığın başına bir iş geldiğinde diğer ürünlerden gelir elde etmek suretiyle üreticilerimizin işletmelerinin sürdürülebilirliğini sağlamalarını önemsiyoruz. Bu noktada özellikle sahil kesimindeki ilçelerimizde kivi yetiştiriciliği, çilek yetiştiriciliği ve seracılık konusunda üreticilerimizi destekliyoruz" dedi. Perşembe ilçesinde sebze üretimi gerçekleştiren Döndü Yalçınkaya da eşinin kendisinden habersiz olarak üretime başladığını söyleyerek "Sonrasında seralarımızı büyüttük, 5 bin metrekare alan içerisinde bin metrekaresi seracılık olmak üzere her türlü sebzeyi yetiştiriyoruz. Destek verildikçe daha çok üretiyoruz" ifadelerini kullandı.