Karadeniz'de doğalgaz mı bulundu? Yeni doğalgaz rezervi nerede ve ne zaman kullanılmaya başlanacak?

Geçen yıl Karadeniz'de doğalgaz rezervlerinin keşfedilmesinin ardından dün için müjdeli haber gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde, ''Cuma günü Zonguldak'ta bir müjde açıklayacağız. Zonguldak'ta Uzun Mehmet Camii'nin açılışını yapacağız. Oradan da Kanuni sondaj gemimizle bağlantımızı kuracağız. Oradan açıklamamızı yapacağız.'' dedi. Peki, Karadeniz'de doğalgaz mı bulundu? Yeni doğalgaz rezervi nerede ve ne zaman kullanılmaya başlanacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün için müjdeli haberi verdi. Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Cuma günü Zonguldak'ta bir müjde açıklayacağız. Oradan da Kanuni sondaj gemimizle bağlantımızı kuracağız. Oradan açıklamamızı yapacağız." dedi. Bunun üzerine akıllara Karadeniz'de doğalgaz mı bulundu? Yeni doğalgaz rezervi nerede ve ne zaman kullanılmaya başlanacak? soruları geldi. İşte tüm merak edilenler...

KARADENİZ'DE DOĞALGAZ MI BULUNDU?

Yaklaşık 150 yıl önce Sultan Abdulhamid tarafından yapılmak istenen Filyos Limanı'nın açılışı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, büyük müjdeyi de açıkladı. Erdoğan, "Fatih Sondaj gemimiz geçtiğimiz yıl toplamda 405 milyar metreküplük doğalgaz rezervi keşfetmişti. Fatih Sondaj gemimiz yine Sakarya Gaz Sahası'ndaki Amasra 1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğalgaz keşfi daha yaptı. Böylece Karadeniz'deki toplam gaz keşfimiz 540 milyar metreküpe ulaştı" diye konuştu. Erdoğan'ın duyurduğu müjde dünya basınında da geniş yankı buldu.