‘Kapatıldı’ dediği fabrika dev üretime hazırlanıyor!

Özelleştirmeleri eleştirdiği konuşmasında Balıkesir SEKA’nın kapatıldığını belirten Kılıçdaroğlu’nun asılsız iddialarına yanıt: 450 milyon dolarlık üretime hazırlanan fabrika, en önemli kağıt üreticilerinden biri olacak.   

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusunda yaptığı konuşmasında her zamanki gibi kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği ortaya çıktı. Hükümeti özelleştirmeler konusunda eleştiren Kılıçdaroğlu önceki gün grup konuşmasında asılsız iddialara yer verdi. Kılıçdaroğlu, gerçek dışı bir şekildeözelleştirme sonrası Balıkesir SEKA’nın kapatıldığını söyledi. Bu sözlere büyük tepki geldi.

450 MİLYON DOLARLIK HAMLE

Kılıçdaroğlu’nun kapatıldığını iddia ettiği Balıkesir SEKA fabrikası yıllık 450 milyon dolarlık üretime hazırlanıyor. Tesis, Türkiye’nin en önemli kağıt üreticisi olmak için ise gün sayıyor. Özelleştirmeyle Albayrak Holding bünyesine katılan tesislere şimdiye kadar 900 milyon TL yatırım yapıldı. Tesis tüm birimleriyle faaliyete geçtiğinde Türkiye’nin en modern ve önemli kağıt üreticilerinden biri olacak.

ÜRETİMİ ASIL CHP GECİKTİRDİ!

Fabrikada ilk kağıt üretimi 2018 yılının son çeyreğinde başlayacak. Balıkesir SEKA’nın özelleştirme sonrası faaliyetlerine başlamasındaki süreçte ise CHP’nin olumsuz katkısı da bulunması dikkatleri çekti. CHP liderinin kapatıldığını söyleyerek doğru olmayan bir bilgi paylaştığı fabrikanın üretime geç başlamasında da CHP’nin parmağı bulunuyor. Balıkesir CHP Örgütü tarafından özelleştirme sonrası dava süreci başlatılmış ve üretim yıllarca geciktirilmişti.

Tesiste birinci etap son çeyrekte açılacak. Hurdadan üretim yapacak çevreci bir yatırım olacak. Yan sanayiyle birlikte çalışan sayısıtoplam 2 bine ulaşacak. 

1 milyara yakın yatırım gerçekleştirildi

Albayrak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Albayrak, geçtiğimiz günlerde yerel bir gazetede gündeme getirilen ve açıklamaya bile gerek duymadıkları bir yazının Kılıçdaroğlu tarafından kürsüde söylenmesini büyük şaşkınlıkla karşıladıklarını kaydetti. “Fabrikayı üretim taahhüdüyle aldık” diyen Albayrak, Balıkesir SEKA’nın faaliyete geçememesinin sebebi, CHP’nin teşkilat temsilcilerinin mahkemeye müracaat etmeleri ve bunu engellemeleridir” diye konuştu. 

2 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK

Albayrak, tesislere şimdiye kadar 1 milyar TL’ye yakın yatırım yaptıklarını kaydetti. Albayrak “Bugüne kadar 900 milyon TL yatırım yapıldı. Bittiğinde yatırım toplamı 2.5 milyar TL olacak. Süreç 2 etaptan oluşuyor. Birinci etap son çeğreğinde açılıyor. 2019’da ise 450 milyon dolarlık üretim kabiliyeti olacak. Fabrikada çalışan 500 kişi var. Bittiğinde fabrikanın yan sanayi tedarikçisiyle birlikte çalışan sayısı da 2 bin olacak” dedi..