Kamuya 6 bin 453 araç 300 bin bisiklet alınacak 

2017'de kamu kuruluşlarına 6 bin 453 yeni taşıt alınacak. Ayrıca Türkiye Halk SağlığıKurumu'na da 300 bin yeni bisiklet tahsis edilecek.

Kamu kuruluşlarına gelecek yıl 6 bin 453 adet yeni taşıt alınacak. Alınacak 6 bin 453 taşıtın 5 bin 888'i genel bütçeli kuruluşlar, 545'i özel bütçeli idareler, 20'si ise düzenleyici ve denetleyici kurumlar tarafından kullanılacak. Emniyet Genel Müdürlüğü, bin 668 taşıtla gelecek yıl en fazla taşıt alımı gerçekleştirecek kamu idaresi olacak. Bu araçların 800'ü güvenlik ve ulaştırma hizmetlerinde kullanılmak üzere alınacak panelvan araçlardan oluşacak. Özel bütçeli kuruluşların satın alacağı 545 araç içinde 174 araçla üniversiteler en yüksek paya sahip olacak. Üniversiteleri, 151 araçla Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu ve 103 yeni araçla Orman Genel Müdürlüğü izleyecek.

Alışkanlık kazandırılacak 

Öte yandan, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'na, hizmetlerinde kullanılmak üzere 300 bin bisiklet tahsis edilecek. Sağlık Bakanlığı, çocuklar, gençler ve belediyeler başta olmak üzere bisiklet dağıtımı projesi üzerine uzun süredir çalışıyordu. Böylece çocuk ve gençlere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılacak.

KULLANIMI TEŞVİK EDİLECEK 

Halk Sağlığı Müdürlükleri Milli Eğitim Müdürlükleriyle işbirliği yaparak, yerel düzeyde belirlenen çocuklara ve yatılı bölge okullarına alınan bisikletleri dağıtacak. Yapılan açıklamada, toplumda fiziksel aktivitenin teşviki için en iyi yöntemlerden birinin bisiklet kullanımı olduğu belirtilerek, bisikletin yaygınlaştığı ülkelerde bulaşıcı olmayan hastalıkların azaldığı ve beklenen yaşam süresinin uzadığına dikkat çekildi. Öte yandan bisikletin iyi bir fiziksel aktivite aracı olmanın yanı sıra çevrenin korunması, daha sağlıklı yaşam alanlarının oluşturulması yolunda da önemli avantajlar sağladığı da vurgulandı.