Kamuda genel kurullar tamam

Kamu bankalarında genel kurullar yapıldı. Ziraat Bankası'nda Alpaslan Çakar, VakıfBank'ta Abdi Serdar Üstünsalih ve Halkbank'ta Osman Arslan'ın görevlerine devam etmeleri kararı alındı.

Ekonominin önemli destekçisi kamu bankalarında genel kurul süreci önceki gün sona erdi. Buna göre, Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih ve Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan aynı görevlerine devam edecek.

Yönetimde ise değişiklikler oldu. Ziraat Bankası'nda yönetim kurulu üyesi olan İsmail İlhan Hatipoğlu Türk Telekom'un Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirildi. Hatipoğlu'nun yerine ise Hazine ve Maliye Bakan Yardımcı Abdullah Erdem Cantimur Ziraat Bankası yönetimine girdi. Ziraat Bankası'nın yönetim kurulunda yer alan Burhaneddin Tanyeri, Veysi Kaynak, Alpaslan Çakar, Fatih Aydoğan, Feyzi Çutur, Serruh Kaleli, Fazlı Kılıç, Serdar Kılıç da yönetimde devam edecek.

YÖNETİMDE DEĞİŞİKLİK

VakıfBank'ta Yönetim Kurulu üyesi olan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur'un yerine Vakıf Leasing Yönetim Kurulu Üyesi Halil Çelik getirildi. VakıfBank'ta genel kurul sonrasında yönetim kurulunda Mustafa Saydam, Cemil Ertem, Abdi Serdar Üstünsalih, Abdülkadir Aksu, Adnan Ertem, Şahin Uğur, Haydar Kemal Kurt, Sadık Yakut'un görevlerine devam etmesi kararı alındı. Katılım bankalarında da genel kurull toplantıları yapıldı. Buna göre, Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Metin Özdemir ve Emlak Katılım Genel Müdürü Onur Gök görevlerine devam edecek.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan

BORSADA ARICAN VE ERGUN'LA DEVAM

Yılbaşından bu yana yüzde 39.23 değer kazanarak dünyada öne çıkan endeksleri geride bırakan Borsa İstanbul'da da önceki gün genel kurul süreci tamamlandı. Yatırımcı sayısı 8 milyonu aşan Borsa İstanbul'da Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan ile Genel Müdür Korkmaz Ergün'le 'yola devam' kararı çıktı.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergün