Kamu araçlarının satış yolu açılıyor

Tasarruf paketinde yeni yasa yolda. Yasa kamuda araç satışı ve tasfiyesini öngörüyor. Vergi paketi ise haftaya Meclis'e gelecek.

Kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren yeni kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Yasayla taşıt ve iş makinelerinin satışı için Özelleştirme İdaresi'ne yetki veriliyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler yaptığı açıklamada "Taşıtların bir an evvel ekonomiye kazandırılması için ÖİB'e bu araçların tasfiyesi ve satışıyla ilgili özel bir yetki veriyoruz" diye konuştu.

VERGİ PAKETİ HAFTAYA

Abdullah Güler "Hibrit elektrikli araçların ÖTV oranlarında değişiklik yapılarak teşvik edilmesi teklifte yer alıyor" derken yeni vergi paketiyle ilgili çalışmalara ise haftaya son noktanın konulacağını söyledi.

ŞİMŞEK: BORÇLANMA MALİYETİ DÜŞÜYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, borçlanma faiz oranlarının düşmeye devam ettiğini belirterek "Programımız sayesinde ülkemize yatırımcı ilgisi artmaya ve CDS risk primimiz gerilemeye devam ediyor" dedi. Şimşek, azalan risk primi ve gerileyen enflasyon beklentileriyle hazine tahvil faizlerinin düştüğünü belirterek "2 yıl vadeli TL cinsi gösterge tahvilin faizi marta göre yaklaşık 1000 baz puan geriledi. 5 ve 10 yıl vadeli dolar cinsi tahvillerin faizi ise nisandan bu yana yaklaşık 50 baz puan düştü. Borçlanma maliyetlerimiz düşüşünü sürdürecek" diye konuştu.