'Kalkınma Yolu' için tarihi adım

Kalkınma Yolu'nda gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi. Bakan Uraloğlu, Bağdat ziyaretinde önemli kararların alınabileceğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son 1 yıllık süreçte Türkiye ile Irak arasında oluşturulacak Kalkınma Yolu konusunda önemli adımlar atıldığını ifade ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın nisan ayı içerisinde gerçekleştireceği Irak ziyaretinde bu proje ile ilgili olarak önemli kararların alınabileceğini söyledi.

YOL HARİTASI ÇİZİLECEK

Projenin büyük bir süratle devam ettiğini belirten Bakan Uraloğlu, "Bu ziyaret sırasında, Kalkınma Yolu projesinde iş birliğimizi pekiştirecek hususlar ele alınacak. Bu ziyaret Kalkınma Yolu'nun yol haritasının çizilmesi açısından büyük önem taşıyor" dedi.

KONSEY KURULUYOR

Uraloğlu, "Irak ile gerçekleştirmekte olduğumuz toplantılar, neticesinde Türkiye ve Irak arasında Bakanlar Konseyi'ne benzer mekanizma kurma kararı aldık" diye konuştu..

KARŞILIKLI OFİSLER AÇILACAK

Türkiye ve Irak'ın, Kalkınma Yolu Projesi kapsamında yakın işbirliği sağlamak adına karşılıklı olarak Bağdat ve Ankara'da ofis açacaklarını hatırlatan Uraloğlu, işbirliklerini hızlandırmak ve derinleştirmek adına demiryolu, karayolu, denizcilik gibi konularda da ihtiyaca özel çalışma grupları kurulması kararının alındığının altını çizdi.