Kale'nin yatırımları bu yıl 3 kat artacak

Savunma ve Havacılıkta uluslararası ve yerli/milli projelere yönelik çalışmalar gerçekleştiren Kale Grubu, bu sektörlerde de imza projelerle adından söz ettirmeye hazırlanıyor.

2020'yi 4 milyon TL ciroyla tamamladıklarını ve 2021 için yüzde 20 büyüme planladıklarını söyleyen Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, bu yıl yatırımları da 2020'ye oranla 3 kat artırarak 295 milyon TL'ye çıkaracaklarını ifade etti. Yapı Grubu'nda mevcut portföye katkı sağlayacak ve büyümeyi destekleyecek yeni satın alma veya yeni fabrika yatırımlarının gündeme gelebileceğini açıklayan Okyay, "Yurt dışında ise Avrupa, Afrika, Güney Asya ve Orta Doğu'da üretim tesisleri kurmak için fırsatlara bakıyoruz" dedi.

SAVUNMA VE HAVACILIKTA İMZA PROJELER

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Okyay da, "Yerli Turbojet motorumuz KTJ-3200 ile dünyada sayılı ülkelerde olan üretim kabiliyetlerinden birine sahip olduk. Bu durum daha gelişmiş motorlara yönelik tasarım ve geliştirme çalışmalarında bize ilham olacak. Savunma ve havacılıkta imza projelerle adımızdan söz ettireceğiz" dedi.