Kadınlar, girişimci olmak için kuyrukta

Halkbank'ın 8 Mart'ta devreye aldığı ‘Kadın Girişimci Kredisi'ne ilgi büyük. Genel Müdür Osman Arslan, 6 bin 500 kadın girişimciye kredi kullandırdıklarını belirterek, “Bu, kadınların atılım gücünü ortaya koyuyor” dedi.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, finansmana erişimi kolaylaştırmak için devreye aldıkları 'Kadın Girişimci Kredi Paketi'ne ilginin büyük olduğunu söyledi. Çevrimiçi yapılan Halkbank Üreten Kadınlar Marmara Toplantısı'nda konuşan Arslan, paketin oldukça ilgi gördüğünü belirterek "8 Mart'taki tanıtımdan bugüne kadar geçen kısa sürede, 'Kadın Girişimci Kredisi' için 6 bin 500'ün üzerinde kullandırım yapılmış olup 425 milyon liraya yakın kredi hacmi gerçekleştirildi" dedi.

8 MİLYAR KAYNAK

Arslan, "Bu rakamlar kadın girişimcilerimizin üretim faaliyetlerini hayata geçirmek veya geliştirmek için cesaretle atılım yapma güçlerini ortaya koymaktadır" diye konuştu. Arslan, paket kapsamında 6 ay ödemesiz dönemli 36 ay vadeli 100 bin liraya kadar kredi desteği sunduklarını aktardı. Halkbank'ın 2020 yılında sağladığı desteklere de değinen Arslan, "180 bin 500 kadın esnaf ve sanatkarımıza bir kısmı sıfır faizli olmak üzere toplam 8 milyar lira Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli, uygun maliyetli kredi kullandırımı yapılmıştır" dedi.

TEDARİKÇİ DESTEĞİ

Bir başka pozitif ayrımcılığı satın almalarda yaptıklarını anlatan Arslan, Halkbank'ın tedarik anlaşmalarında mal ve hizmet satın alımlarında kadın girişimlere, esnafa her zaman öncelik verdiklerini dile getirdi.

KADINLAR İÇİN ÖZEL MÜDÜRLÜK

Toplantıda bir müjde veren Arslan, şunları kaydetti: "Bankamız bünyesinde Kadın Girişimci Bölüm Müdürlüğü kurduğumuzu ilk kez buradan paylaşmak isteriz. Bu müdürlüğümüz sektörde kadın girişimciliği için özel olarak planlanmış ilk bankacılık bölümüdür. Üreten kadının bankası olma vizyonuyla oluşturduğumuz bu yeni yapılanmayla uçtan uca tüm finansal süreçlerde kadın girişimcilerimize destekler sağlamayı, avantajlı ürün ve hizmetler sunmayı ve Türkiye'nin dört bir yanındaki girişimcilere ulaşarak, iş dünyasına katılımını teşvik etmeyi hedefliyoruz. Müdürlüğümüz kadınlara özel finansal çözümleriyle pozitif ayrımcılık yaparak cinsiyet eşitsizliğinin önüne geçilmesine destek sağlayacaktır."

DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

İş fikirlerini hayata geçirmek ve çalışma hayatına dahil olmak isteyen kadınların yanında olduklarını belirten Arslan, "Ekonomik hayata dahil olmak isteyen kadınlarımızın her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Finansman olanaklarına erişmek için imkanlar oluşturmaya ve girişimleri desteklemeye önem veriyoruz" dedi. Arslan, üreten, çalışan herkesin, özellikle de kadınların yanında olmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.