Kadın kooperatiflerine destek

Halkbank kadın girişimcilere sunduğu destekten sonra bu kez de kadın kooperatifleri için özel bir kredi paketi hazırladı. Paketle 500 bin liraya kadar destek sağlanacak.

Halkbank, kadın girişimcilere verdiği desteği, kadın kooperatiflerine yönelik yeni ürünüyle pekiştiriyor. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Türk bankacılık sektöründe ilk kez sadece kadın kooperatiflerine özel destek paketi kurguladıklarını belirterek, "Paket kapsamında; makina, ekipman ve ticari araç alımı ile istihdamı desteklemeyi amaçlıyoruz. Bu amaçla, azami 6 ay anapara ödemesiz, toplam 60 aya varan vadelerde, 500 bin TL'ye kadar destek sağlamaktayız" dedi.

3 MİLYAR LİRAYA ULAŞTI

Arslan, Gaziantep'te gerçekleştirilen 'Halkbank Üreten Kadınlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Kadın Girişimci Destek Paketi'ni hatırlatarak, "3 ay içinde 29 binin üzerinde girişimcimiz desteklerden faydalanmış ve yaklaşık 3 milyar TL'ye ulaşan kredi hacmi gerçekleşmiştir" dedi. Arslan, şöyle konuştu: "Halkbank Kadın Kooperatifleri Destek Paketimizi Gaziantep'ten duyurmak istiyoruz. Ortaklarının en az yüzde 50'si kadın olan veya hisselerinin yüzde 50'si kadın ortaklara ait olan kooperatifleri hedeflemekteyiz. Kooperatifin yönetim kurulu başkanının ise kadın olmasını şart koşmaktayız."

9 GİRİŞİMCİYE KREDİ

Osman Arslan, Güneydoğu Anadolu'da kredisi onaylanan 9 kadın girişimciye, kredilerini sembolik olarak takdim etti.

AKILLA KALBİ BİRLEŞTİRİN

Etkinliğe katılan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, 'İlham Veren Kadınlar' panelinde yaptığı konuşmada, hayat hikayesinin Anadolu'daki herhangi bir kadının hikayesinden farklı olmadığını söyledi. Akılla kalbin birleştirilmesiyle başarının sağlandığını ifade eden Şahin, "Başarı veya başarısızlık olmak üzere hiçbir şey tesadüf değildir. Başarı sağlamak için inanmak, sevmek, aşkla çalışmak ve işin altından kalmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.