Kadın ihracatçıya indirimli kredi

İhracatçı olan ve ‘girişimci belgesi' bulunan kadınlara mevcut faiz oranının 4 puan altında, 3 yıla kadar vadeli 4 milyar lira kredi kullandırılacak. Ayrıca uygun faiz oranları ile 10 yıl vadeli 200 milyon dolarlık döviz kredisi de sağlanacak.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk Eximbank, İhracatı Geliştirme (İGE) A.Ş. ve Türk Standardları Enstitüsü'nden (TSE) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, kadın girişimciye destek müjdesi geldi. Dört kurumun işbirliği ile hazırlanan 'İhracatta Kadını Destekleme Projesi' kapsamında ilgili kriterleri sağlayan firmalara Türk Eximbank 4 milyar TL ve 200 milyon dolarlık uygun faizli kredi imkanı sunulacak. İGE A.Ş. de söz konusu firmalara 2.3 milyar liralık kefalet desteği sağlayacak.

2 DESTEK PAKETİ

Dün İstanbul'da düzenlenen projenin tanıtım toplantısında konuşan TİM Başkanı Mustafa Gültepe, kadın girişimcilerin rekabet gücünü artırmak ve ihracat ailesine yeni firmalar katmak için TİM WINGS (Women International Networking and Global Sales) Projesi'ni başlattıklarını kaydetti. TİM WINGS kapsamında, ilk olarak TSE ile 'Kadın Girişimci Belgelendirme Kriteri' hazırladıkların belirten Gültepe, şunları söyledi: "Bu bir sertifikasyon sistemi. TSE-K 645 Kadın Girişimci Belgelendirme Kriteri'ni sağlayan ihracatçılarımızın finansman ihtiyaçları için Türk Eximbank ve İGE ile özel bir paket için çalıştık. Ortaya avantajlı iki paket çıktı. Eximbank Kadın Girişimci Sertifikasyonuna sahip ihracatçı firmalara piyasadaki mevcut faiz oranının 4 puan altında, 3 yıla kadar vadeli 4 milyar lira TL kredi kullandıracak. Söz konusu sertifikaya sahip firmalara yine Eximbank tarafından uygun faiz oranları ile 10 yıla kadar vadeli 200 milyon dolarlık döviz kredisi imkanı sunulacak. İGE A.Ş. de söz konusu firmalar için 2.3 milyar liralık kefalet desteği verecek. İGE A.Ş. yüzde 1.25 olan kefalet komisyonunu bu firmalar için yüzde 1'e indirirken 2 bin liralık başvuru ücretini de almayacak."