Kabine Toplantısı bugün var mı, yok mu? Kabine Toplantısı ne zaman?

En son 6 Aralık tarihinde gerçekleşen Kabine Toplantısı genellikle iki haftada bir Pazartesi günleri gerçekleşiyor. Vatandaşlar yeni yılın ilk toplantısının ne zaman yapılacağını sorguluyor. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman? Kabine Toplantısı bugün var mı, yok mu?

Yılın ilk kabine toplantısını bekleyen vatandaşlar aramalarını hızlandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde gerçekleşecek Bakanlar Kurulu toplantısının gündeminde memur ve emeklilerin maaşları da dahil ekonomik gelişmeler olacak. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman? Kabine Toplantısı bugün var mı, yok mu?

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanlığı günlük programında henüz toplantı yer almıyor. Toplantının ne zaman yapılacağı da henüz belli değil. Konuya ilişkin açıklama gelmesi halinde haberimiz içerisine eklenecektir.

Kabinedeki en önemli başlık işçi ve Bağ-Kur emeklilerine verilen zam oranının güncellenmesi olacak. Yeni yılla birlikte memur ve memur emeklileri yüzde 49,25, işçi ve Bağ-Kur emeklileriyse yüzde 37,56 zam aldı. İki zam oranı arasındaki fark, kamuoyunda tartışma konusu. Hükümet farkın kapatılması için çalışma yürütüyor. Ayrıca en düşük emekli maaşıyla ilgili de düzenleme yapılması hedefleniyor.

SON TOPLANTININ GÜNDEMİ NASILDI?

Başkan Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası asgari ücret ile ilgili yaptığı açıklamada, "Yılbaşında ekonomik dengeyi sarsmayacak, çalışanlarımızın kayıplarını giderecek bir asgari ücret belirleyeceğiz. İşçilerimizin onayını alacak, işverenlerimizi de yormayacak ve istihdama zarar vermeyecek bir asgari ücret seviyesi hedefi ile süreç yönetilecek." dedi.

Başkan Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Üstümüze serpilmeye çalışılan karanlık havayı darmadağın ediyoruz. Hep birlikte daha iyiye doğru gideceğiz. Enflasyonu yavaş yavaş kontrol altına alıyoruz. Ahlaki boyutu olmayan fiyatlanma davranışları yerini rasyonel fiyatlandırmalara bırakmaya başladı. Büyüme tarafındaki olumlu tablo rekorlarla sürüyor.

3. çeyrekte yüzde 5,9 büyüyerek OECD içinde en iyi performans sergileyen ülke olduk. Ekonomimiz yüzde 4,6'lık büyüme kaydetti. Hedeften en küçük bir sapma yoktur.

Çalışan emeklilerimizde serzenişe sebep olan konuya da el attık. Çalışan emeklilerimizin de hesabına 5'er bin TL'yi süratle yatıracağız. Üniversiteli gençlerimize seçim öncesi verdiğiğmiz ücretsiz internet ve teknoloji desteği sözümüzü tuttuk. Doğal gaz tüketim desteğini düzenli yardımlara dahil ettik. Deprem felaketine rağmen hiçbir insanımızı ihmal etmiyoruz.