Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi alımı şartları neler? Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi başvurusu ne zaman?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi'ne erkek öğrenci alımı yapılıyor. Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesine başvuru için; ÖSYM tarafından yapılan 2020 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) aldıkları puan esas alınarak; Temel Yeterlilik Testinden (TYT) 150 veya üzerinde puan almak, Alan Yeterlilik Testi'nden (AYT); Eşit Ağırlık (EA) puan türüne göre, sıralamada en az 250.000'inci sırada yer alan adayın puanını almak, Sayısal (SAY) puan türüne göre, sıralamada en az 100.000'inci sırada yer alan adayın puanını almak gerekiyor.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesine 300 erkek öğrenci alımı yapılıyor. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında eğitim-öğretim görecek, Jandarma Genel Komutanlığının muvazzaf subay ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılacak alım için başvurular 3 Temmuz'da başladı. Adaylar başvuruların ne zaman sona ereceğini öğrenmek istiyor. İşte merak edilen detaylar... 

MEMUR ALIMI İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK FAKÜLTESİ ALIMI ŞARTLARI

a. Başvurular sadece, https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresleri ile, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

b. Adayların “Başvuru Kılavuzunun” tamamını okuduktan sonra başvurusunu yapması gerekmektedir. Kılavuza yukarıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

c. Başvurular, bugün başladı, 3 Ağustos 2020 günü saat 17:00’de sona erecek.

ç. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi’ne e-Devlet kapısı üzerinden e-devlet şifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı seçeneklerinden birisi ile giriş yapılacaktır.

ADAYLARDA ARANACAK NİTELİKLER

a. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

b. Lise veya dengi okullardan mezun olmuş veya kayıt tarihine kadar mezun olacak durumda olmak veya denkliği Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmak kaydıyla yabancı ülke lise mezunu olmak,

c. Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi bir (21) yaşını bitirmemiş olmak, (1 Ocak 1999 ve sonrası doğumlu olmak) (Mahkeme kararı ile yaş düzeltmesi yaptıran adayların, yaş düzeltmesinden önceki yaşları esas alınır. Bu husus, sınavlar ve kayıt-kabul işlemleri sırasında kontrol edilecektir.)

ç. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak,

d. Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

e. www.jandarma.gov.tr ve www.jsga.edu.tr internet adreslerinde yayımlanan “2020 yılı Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi (JSGF) Öğrenci Başvuru Kılavuzu’nda belirtilmiş olan başvuru şartlarını taşımak.

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK FAKÜLTESİ ALIMI BAŞVURULARI

Başvurular https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adreslerinden ulaşılabilecek Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla e-devlet şifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı seçeneklerinden birisi ile 03 Temmuz-03 Ağustos 2020 tarihleri arasında giriş yapılacaktır.

Başvurusu kabul edilip seçme sınavlarına katılmaya hak kazanan aday listesinin ve sınavlarla ilgili uygulama esasları, sınav merkezi, sınav tarihi ve diğer tüm duyurular https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adreslerinden ilan edilecektir.