Jandarma ve Emniyet ‘Atak’a geçti: 27 sipariş

Jandarma teşkilatı, envanterine yüksek taarruz gücüne sahip Atak helikopterlerini ekleyecek.

Yelda GÖKDAĞ  / ANKARA 

Türkiye’nin koşullarına göre tasarlanan ve TUSAŞ- AgustaWestland ortaklığıyla üretilen T-129 Atak Helikopter alımı için anlaşma imzalandı. Bu kapsamda toplam 27 Atak helikopteri, İçişleri Bakanlığı’na teslim edilecek. Helikopterlerin 9’u Emniyet Genel Müdürlüğü, 18’i ise Jandarma Genel Komutanlığı’nda görev yapacak.

GÜÇLÜ SİLAH SİSTEMİNE SAHİP

Görüntüleme sistemi 360 derece dönen, 20 km uzaktan hedefleri tespit ve 10 km’ye kadar teşhis-tanıma yapan ve güçlü silah sistemine sahip olan Atak, terör örgütlerine yönelik operasyonlarda kullanılacak. Özgün silah ve yazılım sistemlerinin entegre edilmesiyle T-129 Atak helikopteri olarak tasarlanan korku makineleri pilot kasklarından kamera sistemine kadar mühendislik harikası olarak tasarlandı. 

KORUYUCU ZIRH

Motorları arasında koruyucu zırh bulunan Atak helikopterlerinin yakıt tankları ise, tehlikeye imkan vermeyecek şekilde tasarlandı. TÜBİTAK ve ASELSAN işbirliğiyle üretilen görev bilgisayarı ise seyrüsefer, haberleşme, elektronik harp ve silah yönetimi işlevlerini bir bütün olarak yönetebiliyor.