2019 MSB personel temini kapsamında Jandarma uzman erbaş alımı yapacak

Jandarma uzman erbaş alımı başvuru şartları araştırılan konular arasında yer alıyor. Jandarma personel memur alımı ile ilgili MSB son dakika açıklaması merak ediliyor. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılan personel alımlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyorlar.

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayınlanan ilana göre, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında istihdam edilmek üzere devlet memuru alımı gerçekleştiriliyor. Başvurular 13 Ocak 2019 tarihine kadar www.jandarma.gov.tr adresi üzerinden başvuru işlemleri alınıyor. Başvuru şartları arasında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak, 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (2018 KPSS) girmiş olmak ve internette yayımlanan başvuru kılavuzunda unvanların karşısında belirtilen puan türünden, belirtilen en az puanı almış olmakta bulunuyor.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN

MSB PERSONEL TEMİN EKRANI- TIKLAYINIZ

JANDARMA ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Subay ve astsubay personel alımlarının 2019 yılı nisan ayı içerisinde ilana çıkması beklenirken uzman erbaş alımlarının ne zaman ilana çıkılacağı konusunda net bir tarih henüz belirtilmedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinden alımlar da devam edecek. JÖPER, JÖAK alımları ile ilgili Özel Operasyon Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Tuncay Özbek, JÖPER alımları ile ilgili yaptığı açıklamada, JÖAK Komutanlığına bağlı özel operasyon timlerinin görevlerinin diğer jandarma birliklerinin imkan ve kabiliyetlerini aşan, özel malzeme, teçhizat ve eğitim gerektiren; bina, uçak, tren, deniz araçları gibi yerlerde rehineli ve rehinesiz özel operasyonlar icra etmek olduğunu belirtti.