JÖH olma başvuru şartları nedir? Jandarma Özel Harekat (JÖH ) nedir çalışma saatleri maaşı

Jandarma Özel Harekat özel eğitimler alarak terörle mücadelede görev yapar. Deneyimli Eğitimli ve seçkin askerlerden oluşan bu birlik askeriyemizin son derece önemli birlikleri arasında yer almaktadır. Bu yazımızda Jandarma Özel Harekat çalışma saatleri ve maaşları hakkında sizlere bilgiler vereceğiz. 2019 yılında Jandarma Özel Harekat maaşları ne kadar? Jandarma Özel Harekat maaşları 4500 TL ile 8000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Peki Jandarma Özel Harekat (JÖH) nedir, nasıl olunur? İşte detaylar

Jandarma Özel Harekat olabilmeniz için Jandarma Genel Komutanlığının sizden istemiş olduğu şartlara uyum sağlamanız gerekiyor. Bu şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak en az lise mezunu olmak gerekiyor. Yaş aralığı ise daha önceleri 25 iken şimdilerde 27'ye kadar çıkarıldı. JÖH, Jandarma Özel Harekat Birliğinin kısaltılmasıdır ve genellikle halk arasında da bu şekilde bilinmektedir. JÖH üyelerinin birçoğu rütbeli olup, bugüne kadar terörle mücadele konusunda sayısız başarıya imza atmışlar ve isimlerini tüm dünyaya duyurmuşlardır. Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı olarak işleyişlerini sürdürmektedirler. Jandarma Özel Harekat timlerinin tamamı seçme ve gönüllü askerlerden oluşmaktadır.  Genellikle her bir birliğin başında bir Yüzbaşı bulunmaktadır. Birçoğu uzman çavuş ağırlıklı bir oluşum olsa da, içlerinde astsubay ve erler de görev almaktadır. Erler C Timi denen timlerde görev almaktadırlar.

JANDARMA ÖZEL HAREKAT OLMA ŞARTLARI

Jandarma Özel Harekat olabilmeniz için Jandarma Genel Komutanlığının sizden istemiş olduğu şartlara uyum sağlamanız gerekiyor. Bu şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak en az lise mezunu olmak gerekiyor. Yaş aralığı ise daha önceleri 25 iken şimdilerde 27'ye kadar çıkarıldı.

Daha fazla gencin Jandarma Özel Harekat olabilmesi için yaş sınırlaması esnetildi. Ayrıca askerlik görevini tamamlamış olmak ya da halihazırda askerlik görevine devam ediyor olmak. Ayrıca zorunlu askerlik görevinizi yerinize getirdiyseniz bundan 3 yıldan fazla süre geçmemiş olması gerekiyor. Eğer saymış olduğumuz bu kriterlere uyuduğunuzu düşünüyorsanız Jandarma Özel Harekat olarak başvuru yapabilirsiniz.

Jandarma Özel Harekat 2019 maaşları nedir?

2019 yılında Jandarma Özel Harekat maaşları ne kadar? Jandarma Özel Harekat maaşları 4500 TL ile 8000 TL arasında değişiklik göstermektedir.  Jandarmaların almış olduğu maaşlar eğitim durumlarına Türk Silahlı kuvvetlerindeki görev merkezlerine ve daha çok farklı konulara göre değişiklik gösterebilir. Terörle mücadelenin bizzat içerisinde bulunan Jandarma Özel Harekât timleri uzman çavuş Subay ve Astsubay olarak da görev yapabilmektedir.

Jandarma Özel Harekat (JÖH) nedir, nasıl olunur?

Jandarma Özel Harekat Timi ( JÖH) nedir? Nasıl JÖH üyesi olunur, JÖH maaşları ne kadardır? JÖH başvuru şartları nelerdir, başvuru formu, maaşları, eğitimleri ve diğer merak ettiklerinizin hepsi haberimizin devamında.

Jandarma Özel Harekat ( JÖH ) Nedir?

JÖH, Jandarma Özel Harekat Birliğinin kısaltılmasıdır ve genellikle halk arasında da bu şekilde bilinmektedir. JÖH üyelerinin birçoğu rütbeli olup, bugüne kadar terörle mücadele konusunda sayısız başarıya imza atmışlar ve isimlerini tüm dünyaya duyurmuşlardır. Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı olarak işleyişlerini sürdürmektedirler. Jandarma Özel Harekat timlerinin tamamı seçme ve gönüllü askerlerden oluşmaktadır.  Genellikle her bir birliğin başında bir Yüzbaşı bulunmaktadır. Birçoğu uzman çavuş ağırlıklı bir oluşum olsa da, içlerinde astsubay ve erler de görev almaktadır. Erler C Timi denen timlerde görev almaktadırlar.

Jandarma Özel Harekat timleri 5.000 kişi yani bir Tugay sayısı kadardır.  Bugüne kadar terörle mücadele konusunda önemli başarılara imza atmış olan Jönler;  ejderler, efeler, dadaşlar,roketler, akrep, kurtlar, fatihler gibi isimler alarak, kollarında birimlerine özgü birlik arması taşırlar. Komandolar intikal eder, görüntü alıp, rapor sunarlar. Komandolar yada JÖH timleri müdahale ederler.

Jandarma Özel Harekat ( JÖH ) Eğitimleri

Jandarma Özel Harekat Timleri’nin eğitimleri, terörle mücadele bölgesine oldukça benzeyen Foça’da gerçekleştirilmektedir.  JÖH adayları İzmir’in Foça ilçesinde on haftalık bir eğitime tabi tutulurlar.  Burada temel savaş tekniklerini ve coğrafi koşullara dayanıklılığı arttıran eğitimleri alırlar. Burada son teknoloji ürünlerini kullanırlar.

Binlerce başvuru arasından seçilen komandolar, yorgunluk ve uykusuzluğa dayanabilme, stres altında doğru karar verebilme, özgüven, silah arkadaşlığı, iklim ve arazi koşulları sebebiyle karşılarına çıkabilecek engelleri aşabilme,  mevcut silahları etkin kullanabilme gibi birbirinden zor eğitimleri alıyorlar.  Temel savaş eğitimlerini alan JÖH timleri, eğitimleri boyunca 260 kilometre koşu, 675 kilometre yürüyüş olmak üzere toplamda 935 kilometre yol kat ediyorlar.

Manevra eğitimi, haritacılık bilgisi, küresel konumlama cihazı yani GSP kullanımı, kamuflaj, dağcılık, suda geçiş teknikleri gibi eğitimlere tabi tutulan Jandarma Özel Harekat Timleri her türlü engeli aşma yetisine sahip oluyorlar. Sık sık simülatörler eşliğinde eğitimlerini sürdüren timler bu sayede operasyon ve çatışma tecrübelerini kazanıyorlar.  Eğitim sürecinde eksikleri, yanlışları gibi yaptıkları her şey kayda alınıp, bilgisayar ortamında analiz edilerek, eğitmenler tarafından değerlendirmeye tabi tutuluyorlar.  Eğitmenler bu eksikleri komandoya ileterek bu eksiklerin giderilmesini sağlıyorlar ve sonuç itibariyle her sahada süratle olaya müdahale edebilen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin naçizane bir birimi ortaya çıkıyor.