Jandarma astsubay alımı yapıyor!

Jandarma astsubay alımı 2019 yılında da yoğun ilgi görüyor. Jandarma Genel Komutanlığı alımı için başvurular 25 Şubat itibari ile başladı

Söz konusu ilana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını 25 Şubat 2019 ile 13 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

İlana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını “www.jandarma.gov.tr, www.sahilguvenlik.gov.tr, www.jsga.edu.tr ve www.dpb.gov.tr adreslerinde" yayımlanan 2019 yılı "2019 Yılı Jandarma Genel Komutanlığı Muvazzaf/Sözleşmeli Astsubay Başvuru Kılavuzu" ile beraber "2019 Yılı Sahil Güvenlik Komutanlığı Sözleşmeli Astsubay Başvuru Kılavuzu" içerisinde yer aldığı şekilde gerçekleştireceklerdir. 

Adaylar belirtilen başvuru tarihleri içerisinde "https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris" ekranı üzerinden internet aracılığıyla (online) olarak yapmak suretiyle başvurularını gerçekleştireceklerdir. 

Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları zorunlu olarak açıklandı ve başvuru kılavuzunda bulunan eğitim seviyelerinden mezun olmak gerekiyor. Bunun yanı sıra ilana başvuru yapacak olan adayların bazı şartlara haiz olmaları gerekmektedir. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Buna göre adayların mezun olunan okullar eğer yurtdışında bulunuyor ise YÖK denklik usul ve esaslarına göre başvurular alınacak. Mezun olmadıysanız dâhil 26 Ağustos 2019 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olunması gerekiyor.

BAŞVURU ŞARTLARI

a. Ön başvurular sadece, https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresleri ile, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden eDevlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. Gnternet ortamı dıGında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

b. Adayların "Başvuru Kılavuzunun" tamamını okuduktan sonra başvurusunu yapması gerekmektedir.

c. Başvurular, 25 Şubat 2019 günü başlayıp, 13 Mart 2019 günü saat 23:59'da sona erecektir.

ç. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi BaGkanlığı Personel Temin Sistemi'ne eDevlet kapısı üzerinden e-devlet Gifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı seçeneklerinden birisi ile giriş yapılacaktır.