İzin almadan ödeme hizmeti sunmak suç

Merkez Bankası, lisanslı kuruluşlar dışında ödeme hizmeti sunulmasının suç olduğunu açıkladı. Vatandaşın bu tür kurum veya kişilerle karşılaştığında Cumhuriyet başsavcılıklarına başvurması gerektiğine dikkat çekildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yaptığı duyuruyla, son zamanlarda ilgili mevzuatın gerektirdiği izin ve yetkiler olmadan bir kısım işletme ve kişilerin para transferi ve fatura ödemeleri hizmetlerine aracılık ettiğini ancak ödeme hizmetlerinin sunulabilmesi için gerekli lisanların alınmış olması gerektiğinin altını çizdi. Lisanslı kuruluşlar dışında ödeme hizmeti sunulmasının suç olduğu ve bu tür kurum veya kişilerle karşılaşıldığında Cumhuriyet başsavcılıklarına başvurulması gerektiği de söz konusu açıklamada yer aldı.

MB AKSİYON ALIYOR

Merkez Bankası'nın konuyla ilgili duyurusuna ilişkin açıklama yapan Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği (TÖDEB) Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Eliaçık da, şunları söyledi: "İzin almaksızın ödeme hizmeti sunmak suçtur. Bu noktada yasadışı faaliyet sunanların Merkez Bankası'na bildirilmesi önemlidir. Nitekim yasadışı faaliyetlerle mücadelede Merkez Bankasınca etkili aksiyonlar alınmaktadır. Bu mücadelede ödeme hizmetleri alanında faaliyet izni bulunan 56 üyemizi de korumak adına TÖDEB olarak otoritelerimize destek veriyoruz."