İşverene yemek kartı kolaylığı

Danıştay SGK'nın yemek kartı genelgesinin bazı maddelerini iptal etti. Bu, çalışanlar için yemek kartına yüklenen paranın artabileceği anlamına geliyor.

Danıştay SGK'nın yemek kartı genelgesinin iki maddesini iptal etti. Bu karar çalışanlar açısından yemek kartına yüklenen paranın artabileceği anlamına geliyor. Danıştay kararının tam metni henüz yayınlanmadı. Ancak SGK yeni bir düzenleme yapana kadar günlük 157,69 TL olan günlük yemek kartı prim istisnası kaldırılmış oldu.

KRİTİK NOKTA GIDA

Kararı değerlendiren AKŞAM Gazetesi Sosyal Güvenlik Uzmanı Okan Bülbül, Yalnızca yemek ve gıda alınabilmesi için kullanılmak kaydıyla işverenler herhangi bir sınır olmaksızın yemek kartına para yükleyebilecek. Karar öncesi işverenler yalnızca günlük 157.69 TL'lik tutarı prime esas kazançtan muaf olmak üzere yemek kartına para yükleyebiliyorlardı. Çoğu işveren de ilave prim yükü getirmemesi için bu sınırı aşmıyordu. Bu nedenle özellikle büyükşehirlerde çalışanların yemek yiyebilmesi için işverenlerin kartlara yüklediği para yeterli olmuyordu. Karar sonrası bu sınır kalktığı için çalışanların yemek kartına yüklenebilecek para artabilecek.

Danıştay SGK'nın genelgesindeki iki maddeyi iptal etti. Ancak bu iptalin arkasında yatan önemli bir unsur var. Yemek kartlarına yüklenen tutarların yalnızca yemek yenilebilmesi ve gıda maddelerinin alınabilmesi için kullanılması şartı var.