İstiklal Caddesi’nde boş dükkan kalmadı

Beyoğlu eski hareketli günlerine geri dönüyor.

Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nizam Hışım, Türkiye’nin son yıllarda yaşadığı olumsuz olaylar nedeniyle 2015 ve 2016’da ülkeye gelen yabancı turist sayısının azaldığını ancak 2 yıldır bu rakamın arttığını söyledi.  

13.4 MİLYON KİŞİ GELDİ

Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısının 2018’de önceki yıla göre yüzde 21.84 artarak 39 milyon 488 bine yükseldiğini belirten Hışım, İstanbul’u ziyaret eden yabancıların sayısında ise yüzde 24’lük artış yaşandığını aktardı. Beyoğlu ve İstiklal Caddesi’nin İstanbul’a gelen turistteki artıştan payını aldığını ifade eden Hışım, “Hem turistteki artış hem kiralarda yüzde 50’lere varan düşüş İstiklal’in tekrar eski günlerine dönmesi için büyük avantaj oldu. Şu anda İstiklal’de dükkanlarda doluluk yüzde 100. Boş dükkan yok” diye konuştu.  

Turist sayısı 3 kat yükselir

Nizam Hışım, turistlerin karşılaştığını problemlere değinirken, şunları kaydetti: “Beyoğlu’na gelen turistin otelden çıktığı andan itibaren başına gelmeyen kalmıyor. Taksicisinden dilencisine, bazı fırsatçı esnafından hanutçusuna kadar sıkıntılarla karşılaşabiliyor. Daha çok denetim şart. Huzurlu bir ortam ve etkin bir tanıtımla Beyoğlu’na gelen yabancı ziyaretçi sayısı en az 3 kat artabilir."