İşten çıkarma yasağı uzayacak mı? İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor?

İşçilerin haklarını korumak adına başlatılan işten çıkarma yasağının ne zaman biteceği merak ediliyor. İşten çıkarma yasağının uzatılmasına yönelik Cumhurbaşkanı kararı, en son geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. 1 Temmuz itibarıyla başlayacak normalleşme döneminde bu yasağın devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. Peki, işten çıkarma yasağı uzayacak mı? İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor?

Kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabı kapsamında belirlenen tedbirler 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren hayata geçirilecek. Pandemi kapsamında uygulanmaya başlanan işten çıkarma yasağının akıbeti vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, işten çıkarma yasağı uzayacak mı? İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor?

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI UZAYACAK MI?

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan işten çıkış yasağına ilişkin yeni bir açıklama yapmadı. Konuya ilişkin yeni bir açıklama gelmesi halinde haberimiz içerisine eklenecektir.

İŞTEN ÇIKIŞ YASAĞI NE ZAMAN BİTİYOR?

İşten çıkarma yasağı, Cumhurbaşkanı Kararı ile 17 Mayıs'tan itibaren 30 Haziran'a kadar uzatıldı.

İş kanununa eklenen geçici 10. madde; ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzeri sebepler, belirli süreli iş veya hizmet sözleşmelerinde sürenin sona ermesi, işyerinin herhangi bir sebeple kapanması ve faaliyetinin sona ermesi, ilgili mevzuatına göre yapılan her türlü hizmet alımları ile yapım işlerinde işin sona ermesi halleri dışında işveren tarafından feshedilemeyeceğine yönelik hüküm içeriyor.

Nakdi ücret desteği uzayacak mı? Nakdi ücret desteği uzatıldı mı, ne zaman bitiyor?

Madde kapsamında, işveren işçiyi tamamen veya kısmen ücretsiz izne ayırabiliyor. Madde hükümlerine aykırı olarak iş sözleşmesini fesheden işverene, sözleşmesi feshedilen her işçi için fiilin işlendiği tarihteki aylık brüt asgari ücret tutarında idari para cezası verilmesine yönelik düzenlemeyi de içeriyor.

Kısa çalışma ödeneği son durum nedir? Kısa çalışma ödeneği uzatılacak mı?