İşten çıkarma yasağı uzatıldı mı, son durum ne? İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor?

İşten çıkarma yasağı son durum merak ediliyor. Kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabı kapsamında belirlenen tedbirler 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren başladı. Pandemi nedeni ile işleri azalan şirketlere işçi çıkarma yasağı getirilmişti. Bu yasak pandeminin devam etmesi ile birlikte uzatıldı. Peki, İşten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor? İşten çıkarma yasağı uzatıldı mı, son durum nedir?

İşten çıkarma yasağı ile ilgili gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. İşçilerin haklarını korumak adına başlatılan işten çıkarma yasağı için süre sona eriyor. İşten çıkarma yasağının uzatılmasına yönelik Cumhurbaşkanı kararı, en son geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Peki, İşten çıkarma yasağı uzatıldı mı, son durum nedir?

İŞTEN ÇIKIŞ YASAĞI NE ZAMAN BİTİYOR?

İşten çıkarma yasağı, Cumhurbaşkanı Kararı ile 17 Mayıs'tan itibaren 30 Haziran'a kadar uzatıldı. Bu karar sonrası işten çıkarma yasağı ile ilgili yeni bir gelişme yaşanmadı. İşten çıkarma yasağına ilişkin yeni bir gelişme olması halinde haberimiz içerisine eklenecektir.

Nakdi ücret desteği ne zaman bitecek, uzatıldı mı? Temmuz ayı nakdi ücret desteği yattı mı?

İş kanununa eklenen geçici 10. madde; ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzeri sebepler, belirli süreli iş veya hizmet sözleşmelerinde sürenin sona ermesi, işyerinin herhangi bir sebeple kapanması ve faaliyetinin sona ermesi, ilgili mevzuatına göre yapılan her türlü hizmet alımları ile yapım işlerinde işin sona ermesi halleri dışında işveren tarafından feshedilemeyeceğine yönelik hüküm içeriyor.

Madde kapsamında, işveren işçiyi tamamen veya kısmen ücretsiz izne ayırabiliyor. Madde hükümlerine aykırı olarak iş sözleşmesini fesheden işverene, sözleşmesi feshedilen her işçi için fiilin işlendiği tarihteki aylık brüt asgari ücret tutarında idari para cezası verilmesine yönelik düzenlemeyi de içeriyor.