‘İş’te Anne Projesi’yle 6 bin kadına istihdam sağlandı

Çalışma Bakanı Selçuk, 100 Günlük Eylem Planı çalışmalarını anlattı: “İş’te Anne Projesi'yle 5982 kadınımız istihdam edildi. İşe İlk Adım Projesi’nden ise 8 bin 649 gencimiz faydalandı.” 

MİRAY ÇİMEN

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ‘İş’te Anne Projesi’yle yaklaşık 6 bin kadının istidama kazandırıldığını söyledi. Selçuk, ‘İşe İlk Adım Projesi’nden ise 8 bin 649 gencin faydalandığını ifade etti. Selçuk, bir grup gazeteciye 100 günlük eylem planı kapsamında yaptıkları çalışmaları anlattı. 

İŞSİZLİK MAAŞI KOLAYLAŞTI

İşsizlik ödeneğine hak kazanma şartlarını esnettiklerini ve gerekli yasal düzenlemelerin yapıldığını kaydeden Selçuk, siber güvenlik, kodlama, bulut teknolojisi gibi alanlarda  düzenlenen kurslar kapsamında da 2 bin 709 kişinin eğitim aldığını belirtti.

1 milyar liralık ilave destek 

Kadın, genç ve engellilerin istihdamda daha fazla yer almaları için 1 milyar 84 milyon TL ilave destek sağlanması maksadıyla 15 iş kulübü açtıklarını açıklayan Bakan Selçuk, “251 engellimize hibe desteği vererek kendi işlerini kurmalarını sağladık. 102 bin gencimizi kurs ve programlarımızdan yararlandırdık” değerlendirmesinde bulundu.