İstanbul'dan kaçan Sakarya'ya yerleşiyor

Stratejik konumu nedeniyle Sakarya'ya yatırımlar artıyor. Son olarak Haldız İnşaat ve Halk GYO'nun Paye Sakarya projesiyle de kente 3.5 milyar liralık yatırım yapıldı. Şirket yetkilileri, İstanbul'dan yoğun talep aldıklarını söyledi.

ARZU KURUM

Türkiye'nin sanayi, ekonomi, istihdam ve ticaret açısından en stratejik lokasyonlarından biri olan Sakarya, son zamanlarda yapılan yeni yatırım ve aldığı göçlerle dikkat çekiyor. Bu yatırımlardan biri de Haldız İnşaat ve Halk GYO işbirliğiyle geliştirilen Paye Sakarya. Metrekare fiyatlarının 30 bin liradan başladığı proje, 3.5 milyar liralık yatırım değerine sahip. İnsanların emekli olup Ege Bölgesi'nde köy ya da kasabaya yerleşme planları olduğunu anlatan Halk GYO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Bekin, "İstanbul'a yakınlığı sebebiyle emeklilikte buraya yatırım yapmak isteyen de çok sayıda müşterimiz bulunuyor. Ayrıca yine Sakarya özelinde Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımız var. Onlardan da ilgi görüyoruz" dedi. Projelerini sadece İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi metropol şehirlerde değil aynı zamanda Eskişehir, Kocaeli, Antalya, Sakarya ve Erzurum gibi önemli Anadolu şehirlerinde de gerçekleştirdiklerini belirten Bekin, Halk GYO olarak yeni bölgelerde yatırım için projeler baktıklarını da söyledi.

23 BLOKTA 426 KONUT

Haldız İnşaat Genel Müdürü Selim Kardil ise Paye Sakarya'nın, modern ve yatay mimarisi, geniş teras ve peyzaj alanları, sosyal donatılarıyla Sakarya'da gerçekleştirilen en büyük projelerden biri olduğunu söyledi. Kardil, "60 dönümlük bir arsa alanı üzerinde 119 bin 345 metrekare inşaat alanına sahip olan Paye Sakarya, 23 blokta 426 konuttan meydana geliyor" dedi. Projeyi 2025 sonunda teslim etmeyi planladıklarını belirten Kardil, "Projemizde 144 adet 2+1, 204 adet 3+1 ve 78 adet 4+1'den oluşan farklı büyüklüklere sahip konut tipleri yer alıyor. 35 cadde mağazası da var" dedi.

144 adet 2+1, 204 adet 3+1 ve 78 adet 4+1'den oluşan farklı büyüklüklere sahip konut tiplerinin yer aldığı Paye Sakarya projesinde teslimatlar 2025 sonunda planlanıyor.

SATIŞLARDA DURGUNLUK YOK

Projelerine İstanbul'dan ve Adapazarı'nda da kendisi için daha iyi bir yaşam konseptine geçmek isteyen ailelerin ilgi gösterdiğini belirten Selim Kardil, "Bir o kadar da bölge dışından talep var. Projemiz Halk GYO yatırım güvencesi altında olduğu için satışlarımızda durgunluk yok" diye konuştu.

MALİYETİN % 6'SINI ZEMİN OLUŞTURDU

Deprem farkındalığıyla, tüm projelerinde yapı güvenliği ve sürdürülebilirliği ön planda tutarak hareket etiklerini belirten Selim Kardil, Paye Sakarya projesinde de hem zemin hem üst yapı inşaatlarında aynı bilinçle, Kocaeli Üniversitesi işbirliğiyle zemin iyileştirme proje ve inşaatını tamamladıklarını ifade etti. Kardil, "Projenin depreme dayanıklı olması için zemin iyileştirmeye 25 bin ton çimento kullanıldı. Bu proje, maliyetinin yüzde 6'sını oluşturdu" dedi.

PROJENİN % 25'İ SATILDI

Haldız İnşaat ile hasılat paylaşım modeli ile ortaklık yaptıklarını söyleyen Erdal Bekin, "Haldız İnşaatın ortaklığı yüzde 65. Şu anda inşaatta yüzde 20 fiziki ilerleme var. Satışlarımız 9 ay önce başladı ve projenin yüzde 25'i satıldı. Satışlarda yüzde 25 peşin, iki ara ödeme ve 60 aya kadar peşin fiyatına vade veriyoruz" diye konuştu.