İstanbul'a ‘Bizim Mahalle'ler geliyor

Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da kentsel dönüşüm için 20'ye yakın rezerv alan belirlediklerini söyledi. Özhaseki, “Bizim Mahalle adını verdiğimiz alanlarda, meydan ve dükkanlar olacak. Evler 5 katı geçmeyecek dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'un kentsel dönüşümünde yol haritasının belirlendiğini belirterek, "20'ye yakın rezerv alan yerler var. Bu yerlerin bir kısmında plan çalışması bile yaptık. Bu rezerv alanlarda biz konut üreteceğiz" dedi. Dün TV100'e konuk olan Özhaseki, İstanbul'da yapılacak çalışmaların detaylarını paylaştı. Özhaseki, "Bu rezerv alanlarda herkesin 'evet, ben burada oturabilirim' diyeceği yerler yapacağız. Meydanı olan, o meydanda kendine has sosyal etkinlikleri olan dükkanların bulunduğu, ara sokakların açıldığı, en fazla 5 katlı komşuluk ilişkilerinin çok rahat sürdürülebildiği kentler olacak. Arkadaşlarımız bunlara 'Bizim Mahalle' adını verdi" diye konuştu.

RAHAT DÖNÜŞTÜRÜRÜZ

İstanbul'un ivedilikle dönüşmesi gerektiğini belirten Özhaseki, şunları söyledi: "İstanbul hepimizin gözbebeği. Burada olabilecek bir deprem tüm Türkiye için kötü sonuçları olabilecek bir depremdir. İstanbul'da 600 bin riskli alan var, bir an önce dönüşmesi lazım. Ümitsiz olmaya gerek yok, biz bunu çok rahat yaparız."