İstanbul'a 10 bin kasa palamut

10 bin kasa balığın geldiği Gürpınar Balık Hali'nde palamudun çifti 150 liraya kapışıldı.

Akşam Gazetesi

Beylikdüzü Gürpınar Balık Hali'nde, av sezonunun açılmasıyla yaşanan palamut bolluğu, balıkçıların yüzünü güldürüyor.

Samsun'da av sezonunun ilk günü Samsun'da 80 liraya satılırken dün 50 liraya düştü. Trabzon'da tezgahlarda istavritin kilosu 75, çupra 250, somon 200, levrek 250, mezgit 100 liradan satışa sunuluyor.

İstanbul'da ise Gürpınar Balık Hali dün hareketli saatler yaşadı. Karadeniz'de avlanılarak İstanbul'a getirilen 10 bin kasa palamut için balıkçılar kayasıya yarıştı. Halde palamudun çifti ortalama 150 liradan, sardalyanın kasası 500-700 lira, hamsinin kasası 1500-2000 lira, tekirin kasası ise 1000-1500 liradan satışa çıkarıldı. Balıklar kısa sürede tükendi.

Balıkçı Onurcan Akkoyun, bu yıl denizden beklentilerinin yüksek olduğunu ifade ederek palamut, çinekop ve hamsiyle bereketli bir sezon geçirmeyi beklediklerini dile getirdi. Akkoyun, palamudun bu sene bol olduğunu belirterek "Halkımızı bu sene bol bol palamut yemeye davet ediyorum" dedi.

Akkoyun, halde balığın ucuz olmasından dolayı balıkçıların ve vatandaşın yüzünün güleceğini ifade etti. Balıkçı Mahmut Uçan da bu sezonun güzel geçeceğini; palamut, sardalya, istavrit ve hamsi bolluğu olduğunu anlatarak Karadeniz'de avlanan balıkçıların hale 10 bin kasayı aşkın palamut getirdiğini söyledi.