'İstanbul küresel tasarım merkezi haline getirilecek'

TİM Başkanı Gülle, yeni bir projeyle İstanbul’u endüstriyel, görsel, moda tasarım ajanslarının ofis açacakları küresel bir tasarım merkezine dönüştüreceklerini söyledi. 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, gelecek yıl İstanbul’u bir küresel tasarım merkezi yapmayı planladıklarını belirterek, şunları kaydetti: “Yıl boyunca tasarım ve modanın konuşulacağı bir projeyle İstanbul’u endüstriyel, görsel, moda tasarım ajanslarının ofis açacakları küresel tasarım merkezine dönüştüreceğiz.” 

60 BİN KİŞİ BEKLENİYOR  

Design Week Turkey 14-17 Kasım tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Design Week Turkey’in tanıtım toplantısında konuşan Gülle, 3 sürecek etkinliğe bu yıl 60 bin ziyaretçi beklediklerini ifade etti.

100 KONUŞMACI PROGRAMA KATILACAK 

THY, Ford Otosan ve ING Türkiye’nin desteğiyle “Tasarım Ötesi” temasını taşıyan etkinlik kapsamında, 100’den fazla konuşmacı ve 150’nin üzerinde tasarımcı, 34 panel ve konferansla 53 sergi ve atölye çalışmasında sanayici, akademisyen ve öğrencilerle buluşacak. Etkinliğe Volvo, Ford, Tesla’nın tasarımcılarından Niels van Roij gibi önemli isimler katılacak.