PTT e-tanzim satışları başladı mı, nasıl alınır? PTT tanzim satış fiyatları ne kadar?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın yaptığı açıklamanın ardından Türkiye'nin milli pazar yeri platformu ''www.epttavm.com''dan ilk olarak Ankara'da uygulamaya konulan e-Tanzim satışları, bugün itibarıyla İstanbul'da da başladı. Türkiye'nin milli pazar yeri platformu ''www.epttavm.com''dan e-Tanzim'e tıklayarak, 8 çeşit ürün sipariş edebilen tüketiciler, tek üründen en fazla 3 kilogram sipariş verebiliyor. Tanzim satışlarda soğan ve patates 2 liradan, biber 6 liradan, domates 3 liradan, salatalık ve ıspanak 4 liradan, patlıcan 4,5 liradan satılıyor.

Bakan Turhan'ın tanzim satış ürünlerinin, PTT AŞ güvencesiyle internet üzerinden satışına başlandığını duyurmasının ardından şirket, ürünlerin hazırlanması için soğuk hava deposu kiraladı. Enflasyonla topyekun mücadelede vatandaşlara ekonomik fayda sağlamak için hayata geçirilen uygulama kapsamında, PTT tarafından Ankara'daki satış noktasında, 100'ün üzerinde personel 7 gün 24 saat esasına göre görevlendirildi. Personel sayısı, gelen siparişlere göre artırılıyor.

Türkiye'nin milli pazar yeri platformu "www.epttavm.com"dan e-Tanzim'e tıklayarak, 8 çeşit ürün sipariş edebilen tüketiciler, tek üründen en fazla 3 kilogram sipariş verebiliyor. Müşterinin verdiği sipariş, ilk olarak e-PTTAVM'nin karşılama ekranında onaylanıyor. Daha sona hazırlanan barkod ve sevk evrakları, üretim bandına gönderiliyor. Burada her bir müşteri için ürünler zarar görmeden tartılıyor. Tartıldıktan sonra birer kilogramlık paketler ambalajlanıyor. Barkodu okutularak adres dökümü gerçekleştiriliyor. Daha sonra adreslere göre ayrılan siparişler, ilgili yerlere dağıtım yapan PTT araçlarına konuluyor. Son adımda ise siparişler, müşteriye kapıda teslim ediliyor.

EPTTAVM GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

Ürün fiyatları

Saat 14.00'e kadar verilen siparişler aynı gün, bu saatten sonraki siparişler ise ertesi gün teslim ediliyor.

Biber çeşitleri 6 lira, patlıcan 4,5 lira, salatalık 4 lira, domates 3 lira, soğan ve patates 2 liradan satışa sunuluyor.

e-Tanzim satışları, Ankara'nın ardından bugün itibarıyla İstanbul'da da başladı.

İstanbullular tanzim noktalarından en çok bunu satın aldı

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 11 Şubat günü itibarıyla başlatılan "Üreticiden Tüketiciye Doğrudan Sebze" satışları devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığınca yürütülen "Enflasyonla Topyekun Mücadele" kampanyasına destek olmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığının da desteğiyle 50 farklı noktada kurulan tanzim satış noktalarında vatandaşlara 8 çeşit sebze, uygun fiyatta satılıyor.

Bu kapsamda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELTUR tarafından yürütülen tanzim satışların ilk haftasında, 2 bin 510 ton sebze satışı gerçekleşti. İstanbullular en çok domates satın aldı. Bir hafta içinde bin 200 ton domates, 673 ton patates, 354 ton soğan, 106 ton ıspanak, 79 ton çarliston biber, 38 ton salatalık, 32 ton sivri biber ve 28 ton patlıcan vatandaşa satıldı. Tanzim noktalarında sebze satışlarının başlamasıyla sebze hallerinde ve marketlerde de fiyatlar neredeyse yarı yarıya düştü.

FİYATLAR NE KADAR?

Tanzim satışlarda soğan ve patates 2 liradan, biber 6 liradan, domates 3 liradan, salatalık ve ıspanak 4 liradan, patlıcan 4,5 liradan satılıyor.

EPTT AVM NEDİR?

PTT tarafından hayata geçirilen ve Türkiye’nin ilk 3 boyutlu sanal alışveriş merkezi olan ePTTAVM.com, dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım‘ın da katıldığı özel bir toplantıyla 17 Mayıs 2012’de İzmir’de açıldı.

Türkiye’nin en güvenilir e-Ticaret platformu olma yolunda emin adımlar ile ilerleyen ePttAVM.com, arkasına 177 yıllık PTT güvencesini de alarak bugüne kadar hiçbir e- Ticaret sitesinin gidemediği, ülkemizin en ücra köşelerine e-Ticaret hizmeti sunmaktan gurur duymaktadır.

Ülkemizde gelişmekte olan e-Ticaret sektöründe en önemli değer olan ‘güven’ unsurunu yeniden yapılandırıp, müşterilerimize koşulsuz şartsız bu unsuru sunmaktayız. ePttAVM.com dinamik yapısı, kolay kullanımı, avantajlı alışveriş imkanı ile 17 Mayıs 2012 tarihinden itibaren her geçen gün daha geniş bir kitleye ulaşmaktadır.

Türkiye’nin ilk 3 boyutlu sanal alışveriş merkezi olarak hayata geçen ePttAVM.com yenilikçi vizyonunu her geçen gün geliştirmekte ve kullanıcılarına sunmaktadır.

TANZİM SATIŞ NEDİR?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Sivas’ta yaptığı açıklamada, “Gerekirse tanzim satışları belediye eliyle kurarız ve ucuza satış yaparız.” demişti. Başkan Erdoğan açıklamasında, "Nice saldırılarda bulundular. Şimdi de kalkmışlar yok patatesti, yok soğandı... Biz bunu düzeltiriz. Tanzim satışları belediyelerin eliyle kurarız ve en ucuz fiyata bu ürünleri getiririz. İstanbul'da görece geldiğimde fırıncılar bunu yapmıştı. Şehrin belli bölgelerine 3 tane ekmek fabrikası kurduk ve fiyatları da bir anda düşürdük." cümlelerine yer vermişti.

Belediyelerle Tarım Kredi Kooperatifleri bir çalışma hazırladı ve mobil araçlarda tanzim meyve sebze satışına başlandı. Tanzim satış sayesinde vatandaşlar, sebze ve meyveleri marketlerdeki, pazardaki fiyatlardan ucuza satın alacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, tanzim satış mağazalarına ilişkin, "İlk etapta İstanbul'da 50, Ankara'da 30'dan fazla noktada, hakiki değerinde olacak şekilde süreci başlatacağız." demişti.

Tanzim, kelime manasıyla düzen verme ve yoluna koyma anlamı taşımaktadır. Tanzim satış ise Türkiye'de 1973 yılında Tansa adı ile satışa başlamıştır.

1976 yılına gelindiğinde, "Tanzim Satışlar Müdürlüğü" çatısı altında, İzmir Konak'ta ilk mağaza açıldı; mağaza sayısı, 1986 yılında 12'ye ulaştı. Bu gelişmeyle birlikte ortaya çıkan şirketleşme düşüncesi doğrultusunda, 15 Aralık 1986 tarihinde Tansaş İzmir Büyükşehir Belediyesi İç ve Dış Ticaret A.Ş. kuruldu.

1996 yılında, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Tansaş hisselerinin %32.98'i halka açıldı. 1999 yılında hisselerini Doğuş Grubu satın aldı. Tansaş, hizmet kalitesini yükseltmek ve verimliliği daha üst seviyelere çıkarmak amacıyla, 2002 yılı içinde, Macrocenter'ı kendi bünyesine kattı. Tansaş, 10 Kasım 2005'te Migros bünyesine satıldı. Sektör lideri ile birleşmenin etkisi ile sektördeki gücünü artırarak müşterilerine hizmete devam ederek büyümektedir. 2008 yılı sonunda Tansaş mağaza sayısını 270'e çıkartmıştır. 2016 yılında Migros ile birleşmiştir.

İSTANBUL'DAKİ TANZİM SATIŞ NOKTALARI

KAĞITHANE MEYDANI

ÜMRANİYE MEYDANI

MECİDİYEKÖY MEYDANI

ESENLER MEYDANI

AVCILAR MEYDANI

ESENYURT MEYDANI

KADIKÖY MEYDANI

ÇEKMEKÖY MEYDANI

BAKIRKÖY MEYDANI

K.ÇEKMECE MEYDANI

AKSARAY MEYDANI

ZEYTİNBURNU MEYDANI

EMİNÖNÜ MEYDANI

BAHÇEŞEHİR 1.KISIM

TAKSİM MEYDANI

BAŞAKŞEHİR 2.ETAP METRO ÇIKIŞI

KASIMPAŞA KIZILAY MEYDANI

BÜYÜKÇEKMECE

BEYLİKDÜZÜ MEYDANI

EYÜPSULTAN MEYDAN

BAYRAMPAŞA MEYDANI

ATAŞEHİR ÖRNEK MAHALLESİ

BAĞCILAR MEYDANI

BEYKOZ KAVACIK MEYDAN

GÜNGÖREN MEYDANI

ÜSKÜDAR KİRAZLITEPE

SULTANBEYLİ MEYDANI

FATİH KARAGÜMRÜK MEYDAN

SULTANGAZİ MEYDANI

BOSTANCI LUNAPARK

GOP MEYDANI

PENDİK SAHİL MEYDAN

SARIYER MEYDANI

HALKALI MEYDAN

BEŞİKTAŞ MEYDANI

ÜMRANİYE MEYDAN AVM OTOPARK

ÜSKÜDAR MEYDANI

ATAŞEHİR MEYDAN

ŞİRİNEVLER MEYDANI

İSTİNYE İSPARK

KARTAL MEYDANI

ZEYTİNBURNU AVM

MALTEPE MEYDANI

ALİBEYKÖY SİLAHTAR

PENDİK MEYDANI

HALİÇ

TUZLA MEYDANI

BAYRAMPAŞA YILDIRIM MAHALLESİ

SANCAKTEPE MEYDANI

ESENLER 100.YIL MAHALLESİ

ANKARA TANZİM SATIŞ NOKTALARI

Ankara Büyükşehir Belediyesince, 15 noktada kurulan "halk sebze" tanzim satış noktalarında 11 Şubat tarihinden itibaren ürünler satılmaya başlandı.

İlk etapta, Abdi İpekçi Parkı, Kızılay 15 Temmuz Milli İrade Meydanı, Kurtuluş Parkı, Altındağ Ulus Metrosu çıkışı, Altındağ Siteler İtfaiye Meydanı, Hasköy Cemre Parkı, Keçiören Kuyubaşı Metrosu çıkışı, Keçiören Belediyesi önü, Pursaklar Hicret Camisi önü, Etimesgut Belediyesi karşısı, Sincan Lale Meydanı, Mamak Şafaktepe Parkı, Mamak Bostancık Caddesi, Yenimahalle Batıkent Gimsa karşısı, Gölbaşı Belediyesi karşısında olmak üzere 15 noktada "halk sebze" tanzim satış noktası kuruldu.