İstanbul, Dubai'yi ilk aşamada geçer

İş GYO Genel Müdürü Tanes, “İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) için Hong Kong ve Dubai'deki gibi birtakım teşviklere ihtiyaç var'' diye konuştu.

TÜRKİYE İş Bankası çatısı altında faaliyet gösteren İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (İş GYO) Genel Müdürü Turgay Tanes, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin (İFM) başarıya ulaşması için Hong Kong ve Dubai'deki gibi teşviklere ihtiyaç olduğunu söyledi. 

TEŞVİKLERE İHTİYAÇ VAR 

Özel sektördeki diğer oyuncuların da inşaatlarının kendileriyle birlikte başladığını belirten Tanes, "Kamu sektöründeki oyuncuların da inşaatlarının başlamasıyla ikinci bölüm bitecek. 2-3 yıl içerisinde inşaatlar tamamlandığında 3 ve 4'üncü aşamalar bitecek. Bu arada Finans Merkezi'nin bölgesel merkez olması için birtakım teşviklere ihtiyaç var" görüşünü paylaştı. 

ÜÇÜNDEN DE AVANTAJLIYIZ 

Uzakdoğu'da Hong Kong, Avrupa'da Londra, Ortadoğu'da Dubai'nin ciddi bir finans merkezi haline geldiğini anlatan Tanes, İstanbul'un bu 3 merkezden de daha avantajlı olduğunun altını çizdi.

2023'te tam manasıyla işlev görür 

Turgay Tanes, Teşviklerin sağlanması ve buraya özgü mevzuatların net bir şekilde yapılması halinde 2023'te buranın fiilen ciddi şekilde çalışacağını düşünüyorum. Bu koşulların yerine getirilmesi halinde İFM bu bölgede ciddi olarak Dubai'nin falan çok üzerinde bir bölgesel merkez haline gelir ilk aşamada" diye konuştu.

Dubai nasıl yatırım çekti?

Finans merkezi için ciddi bir yapılaşmaya gitti. Burada faaliyet gösteren yabancı şirketlerin kazancı vergiden muaf tutuldu. Merkezin bulunduğu yer serbest bölge ilan edildi. Gelenlere oturma ve çalışma kolaylığı sunuldu. Şirketlerin vergi ve sigortadan muaf tutuldu.