İsrail’in Gazze katliamına iş dünyasından sert tepki 

Türk iş dünyası İsrail’in Gazze’de yaptığı katliama sessiz kalmadı. “Bu büyük katliam karşısında suskun kalmak insani değerleri hiçe saymaktır” diyen iş dünyası temsilcileri, Yenikapı’da bu insanlık suçunu lanetleyecek. 

İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği korkunç katliama tüm dünyadan tepkiler yağarken, Türk iş dünyası da yaşanan bu insanlık suçuna sessiz kalmadı. İş dünyasının önde gelen temsilcileri bu insanlık suçunu ‘yüksek sesle’ lanetlerken, ‘sessiz kalmama’ çağrısında bulundu. 

Bölgemiz daha da gerildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İsrail’in Filistin’e yönelik ‘insanlık dışı’ saldırısını şiddetle kınadı. ABD yönetiminin uluslararası hukuku yok sayarak İsrail’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararının ne kadar yanlış olduğunu daha önce de ifade ettiklerini hatırlatan Hisarcıklıoğlu, “Maalesef Gazze’de yaşanan ölümler, bölgemizi daha da gergin hale getirdi. Bunu asla kabul edemeyiz. Filistin ve Kudüs yalnız değildir” dedi. 

ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ 

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, “Dünya mazlumlarının yaşadığı olayların üzerinde büyük etkisi olan ABD ve İsrail’in, Kudüs’ü başkent olarak tanıma faaliyetleri, Müslümanları kışkırtmaya yönelik bir adımdır. Kutsal toprak Kudüs’e el uzatılmıştır. Kudüs’ün statüsünde değişiklik yapmaya yönelik her türlü girişim gayri hukuki ve art niyetlidir. Asla kabul etmeyeceğiz” diye konuştu.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi:

İslam coğrafyası gerekli adımı atmalı

Bu saldırıyı kınıyoruz. Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin çoğunluğunun tavrını hiçe sayarak tüm uyarılara rağmen göz göre göre gelen bu facia, dünya barışı hakkında herkesin bir kez daha düşünmesini zorunlu kılmaktadır. Filistin’de yaşanan acıların bir an önce son bulmasını ve İslam coğrafyasının gerekli adımları atmasını temenni ediyoruz.

ATO Başkanı Gürsel Baran:

Vahşet ve zulümsiyaseti güdüyor

 İsrail tüm dünyanın gözleri önünde bir katliam gerçekleştirerek, Filistinlilere karşı vahşet ve zulüm siyaseti güttüğünü belirtti. İsrail’de kalıcı barıştan ‘masumlara keskin nişancılarla ölüm saçmayı’, Suriye’nin istikrarından ‘terör örgütlerini desteklemeyi’ anlayanlara karşı güçlü Türkiye için el ele, gönül gönüle vermeliyiz. 

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan:

Bir an dahi Kudüsdavamızı bırakmayız

Kudüs, Müslümanların namusudur. Masum insanlar üzerinde gerçekleştirilen katliamlar ve zulümler, bizleri bir an dahi Kudüs davamızdan vazgeçiremeyecektir. Haklı mücadelemizi Kudüs’ün üstündeki kara bulutlar dağılıncaya kadar sürdüreceğiz. Bir kez daha terörden ve şiddetten beslenen devlet olduğunu gösteren İsrail’i kınıyoruz.  

ASKON Başkanı Hasan Ali Cesur:

ABD’nin desteğiyle soykırıma devam etti

ABD’nin açık desteğini gören katil İsrail, masum Filistinlileri katlederek soykırımına devam etti. Gözlerini insan kanı bürümüş bu katil devlet yapılanmalarıyla hiçbir diyalog kurulamaz. Bu nedenle ABD ve İsrail ile ilişkiler askıya alınmalıdır. ABD’nin Ortadoğu’daki varlığı İsrail’in güvenliği ve Arap dünyasının zenginliğinin gaspedilmesi üzerinedir. 

İTO’dan Yenikapı çağrısı: Lanetleyelim! 

İSTANBUL Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç de, İsrail’in Gazze’de yaptığı katliam karşısında suskun kalmanın, insanı insan yapan tüm değerleri hiçe saymak olacağını belirterek, iş dünyasını ve İTO’nun 400 bin üyesine cuma günü Yenikapı’da bu insanlık suçunu lanetleme çağrısında bulundu. Avdagiç, İsrail’in uyguladığı devlet terörünü, Türk iş dünyası olarak en şiddetli şekilde kınadıklarını bildirdi. Avdagiç, masumlara sıkılan kurşunların, insanlığın vicdanına saplandığını belirterek, “İsrail bu katliamı sadece Müslümanlar üzerinde değil, üç dinin kardeşliğine yapmıştır” ifadelerini kullandı.