İsrafa karşı yeni bir çalışma başlatılıyor 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Bakanlık olarak, önümüzdeki günlerde üreticiden tüketiciye, yani tarladan sofraya gıda kayıp ve israfların sonlandırılması amacıyla ilgili tüm paydaşları da dahil edeceğimiz yeni bir çalışma başlatacağız” ifadelerini kullandı.

ÜRETİCİ BİLİNÇLENDİRİLMELİ

Sürdürülebilir Gıda Konferansı, İstanbul’da başladı. Pakdemirli, 2030 yılına kadar açlığa son verme hedefinin, ulaşılması zor bir hedef olmadığını belirterek, şöyle konuştu: “Kırsal kalkınmada daha fazla yatırım yapmak, gıda israf ve kayıplarını önlemek ve üreticileri bilinçlendirerek desteklemek, sürdürülebilir tarım için vazgeçilmezimizdir.”