İŞKUR'dan özel ihtiyaçlı bireylere istihdam projesi

İŞKUR'dan özel ihtiyaçlı bireylere yönelik destekli istihdam projesi başvuruları başladı. Kendi işini kurmak isteyen engelli bireyler için İŞKUR tarafından sağlanan hibe desteği tutarı da 400 bin TL'den 580 bin TL'ye yükseltildi.

AA

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), özel ihtiyaçlı bireylerin iş hayatına etkin katılımını desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Destekli İstihdam Projesi kapsamında başvuruları almaya başladı.

Proje kapsamında serebral palsili, otizmli, down sendromlu ve diğer zihinsel ya da duygusal engelli bireylerin istihdam sürecine katılımı hedefleniyor.

Proje ile yalnızca bireylerin istihdamı değil; aynı zamanda işverenlerin bu süreçte desteklenmesi ve bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. Katılımcılara uygun iş ortamlarının oluşturulması ve işbaşı süreçlerinin etkin şekilde yürütülmesi için gerekli rehberlik hizmetleri İŞKUR tarafından sağlanıyor.

HİBE DESTEĞİ TUTARI YÜKSELTİLDİ

Kendi işini kurmak isteyen engelli bireyler için İŞKUR tarafından sağlanan hibe desteği tutarı 400 bin TL'den 580 bin TL'ye yükseltildi. Bu kapsamda; engelli girişimciler için hazırlanan projelere kuruluş işlemleri desteği, işletme gideri desteği ve kuruluş desteği başlıklarında toplam 580 bin TL'ye kadar hibe sağlanacak.