İŞKUR işsizlik maaşı nasıl alınır?

İŞKUR işsizlik maaşı başvuru süreci araştırılan konular arasında. Koronavirüs sürecinde işten çıkarıldıysanız ve işsiz olarak kabul edildiyseniz 2021'de işsizlik yardımları İŞKUR aracılığı ile yapılan başvuru sonucuna göre ödemeler aylık ödenecektir.

İŞKUR işsizlik başvuru süreçleri, başvuru işlemleri, çevrimiçi işsizlik yardımı başvurusu hakkındaki detaylar araştırılan konular arasında. İşsiz olarak kaydolma ve sosyal yardım alma hakkında sık sorulan soruların yanıtlarını İŞKUR resmi internet sitesinde bulabilirsiniz. İnternet aramalarında araştırılan konular arasında yer alan "İŞKUR işsizlik maaşı nasıl alınır, işsizlik maaşı başvuru işlemi nasıl, şartları nelerdir?" soruların yanıtları merak konusu oldu.

İşten çıkarıldığınızda yada istifa ettiğinizde herhangi bir işe girene kadar mağdur olmamanız için verilen paraya işsizlik maaşı denilmektedir. İşsizlik maaşı almış olduğunuz maaşa yada çalışma zamanınıza göre değişiklik göstermektedir.

KİMLER İŞSİZLİK MAAŞI ALABİLİR?

Her çalışanın işsizlik maaşı hakkı saklıdır. Bunun sebebi çalışırken brüt maaşınız üzerinden işsizlik ödeneğine kesinti yapılmaktadır. Ancak işsizlik maaşı alabilmeniz için belirli şartları sağlıyor olmanız gerekmektedir. Bu şartlardan en önemlisi işten çıkarılmış olmak yada haklı bir sebepten dolayı işinizden ayrılmış olmaktır. İşsizlik ödeneği almak için 120 gün prim ödeyip çalışmak da istenilen bir diğer şart. Bunun yanında son 3 yıl içerisinde en az 600 gün işsizlik sigortası primi ödemiş yani sigortalı bir işte çalışmış olmanız da istenilen diğer bir şart.