Almanya işçi başvuru yapma ekranı Almanya işçi alım son dakika başvuru şartları nedir İŞKUR başvuru formu

İŞKUR başvuru formu Almanya işçi başvuru yapma ekranı Almanya işçi alım son dakika başvuru şartları nedir? Almanya işçi alımı başvuruları başlıyor, Almanya 8 bin işçi alımı için gerekli yasayı onayladı. Peki Almanya işçi başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler ve başvuru nereden nasıl yapılacak? Almanya işçi alımı için başvurular internet üzerinden online ve OGM başvuru sayfasından yapılıyor. Peki Almanya işçi başvurusu formu nereden nasıl doldurulur ve işçi alımı şartları var mı? İşte Almanya'ya işçi olarak gitmek isteyen vatandaşların bilmesi gerekenler... Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmeier ve Almanya Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Hubertus Heil, Federal Basın Merkezi'nde ortak basın açıklaması düzenledi ve nitelikli iş gücünün ülkeye gelmesini teşvik edecek yasa tasarısını basınla paylaştı. Karar, AB dışındaki vasıflı işçilerin, Almanya'da çalışabilmesi için vize kolaylığı sağlayacak. Almanya Bakanlar Kurulu, söz konusu tasarıyı onayladı. Yeni yasaya göre Almanya, hemşirelik, hasta ve yaşlı bakıcı, inşaat, metal, IT gibi toplam 61 branşta yabancı işçi alacak. 100 yılından önce Cermen halkları Cermanya olarak isimlendirilen bölgede yaşamışlardır 10. yüzyıldan 1806 yılına kadar Cermen bölgeleri Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu'nun bir parçası oldu. 16. yüzyıl boyunca kuzey Almanya bölgeleri, Protestan Reformu'nun merkezi oldu. Cermen halkı ilk olarak 1871'de Fransa-Prusya Savaşı sırasında ulus-devlet haline geldi. II. Dünya Savaşı sonrasında, 1949'da, Almanya savaşı kazanan devletler tarafından iki devlete bölündü. Bu iki devlet 1990 yılında birleşti. Batı Almanya daha sonra adı Avrupa Birliği olan Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun 1957'deki kurucu üyelerindendir. Birleşmeyle Doğu Almanya da 1993'te bu birliğe üye olmuştur. Almanya Schengen bölgesi'nin bir parçası ve Avrupa ortak para birimi Euro'yu 2002'de kabul etmiş durumdadır.

İŞKUR başvuru formu Almanya işçi başvuru yapma ekranı Almanya işçi alım son dakika başvuru şartları nedir? Almanya işçi alımı yasası onaylandı ve Almanya'ya işçi olarak gitmek isteyen vatandaşlar başvuru şartları neler, kimler başvuru yapabilecek ve Almanya işçi alımı başvuru merkezleri nerede sorularının yanıtını arıyor. İşte 10 bin işçi alımı hakkında merak edilenler...  Arık her alanda iş var: Bugüne kadar kalifiye elemanlar ve akademisyenler ancak Federal Çalışma Ajansı’nın açık tespit ettiği mesleklerde çalışabiliyordu. Bu kısıtlama artık olmayacak. Mesleki eğitim ya da üniversite diplomasına sahip olan ve bir iş akdi imzalamış herkes, kendi meslek dalında çalışabilecek. İş gücü açığı durumunda, aynı iş dalında çalışabilecek yerli adayların mevcut olup olmadığının araştırılması zorunluğu da geçici olarak kalktı. 6 ay iş arama vizesi: Almanya’da çalışmak isteyen biri, iş aramak amacıyla Almanya’ya gelip geçici oturum izniyle azami altı ay süreyle iş arayabilecek. Ancak bunun için en önemli ön koşul, mesleki eğitim diploması. İş arama süresi boyunca söz konusu kişilere herhangi bir sosyal yardım ödemesi yapılmayacak. Kişilerin iş arama süresince yaşamlarını kendi imkânlarıyla nasıl idâme edeceklerini, Almanya’ya gitmeden önce belgelemek zorundalar. Almanya ya da resmî adıyla Almanya Federal Cumhuriyeti, Orta Avrupa'da bir ülkedir. Kuzeyinde Kuzey Denizi, Danimarka, ve Baltık Denizi; doğusunda Polonya ve Çek Cumhuriyeti; güneyinde Avusturya ve İsviçre; ve batısında Fransa, Lüksemburg, Belçika, ve Hollanda bulunur. Almanya 357.386 km2'lik bir alanı kaplar ve ılıman iklim kuşağının içinde yer alır. 82,8 milyonun üzerindeki nüfusu ile Avrupa Birliği'nin en büyük nüfusa sahip ülkesi konumundadır. Almanya, Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra, dünyanın en çok göç alan ikinci ülkesidir. Detaylar ve en son haberler ve son dakika gelişmeleri aksam.com.tr'de

YASA ONAYLANDI

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmeier ve Almanya Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Hubertus Heil, Federal Basın Merkezi'nde ortak basın açıklaması düzenledi ve nitelikli iş gücünün ülkeye gelmesini teşvik edecek yasa tasarısını basınla paylaştı.

61 BRANŞTA İŞÇİ ALINACAK

Karar, AB dışındaki vasıflı işçilerin, Almanya'da çalışabilmesi için vize kolaylığı sağlayacak. Almanya Bakanlar Kurulu, söz konusu tasarıyı onayladı. Yeni yasaya göre Almanya, hemşirelik, hasta ve yaşlı bakıcı, inşaat, metal, IT gibi toplam 61 branşta yabancı işçi alacak.

Arık her alanda iş var: Bugüne kadar kalifiye elemanlar ve akademisyenler ancak Federal Çalışma Ajansı’nın açık tespit ettiği mesleklerde çalışabiliyordu. Bu kısıtlama artık olmayacak. Mesleki eğitim ya da üniversite diplomasına sahip olan ve bir iş akdi imzalamış herkes, kendi meslek dalında çalışabilecek. İş gücü açığı durumunda, aynı iş dalında çalışabilecek yerli adayların mevcut olup olmadığının araştırılması zorunluğu da geçici olarak kalktı. 6 ay iş arama vizesi: Almanya’da çalışmak isteyen biri, iş aramak amacıyla Almanya’ya gelip geçici oturum izniyle azami altı ay süreyle iş arayabilecek. Ancak bunun için en önemli ön koşul, mesleki eğitim diploması. İş arama süresi boyunca söz konusu kişilere herhangi bir sosyal yardım ödemesi yapılmayacak. Kişilerin iş arama süresince yaşamlarını kendi imkânlarıyla nasıl idâme edeceklerini, Almanya’ya gitmeden önce belgelemek zorundalar.

İŞKUR AÇIKLAMASI

Basın organlarında İŞKUR üzerinden alım yapacağı yönünde açıklamaları bulunan şirketin bu yönde bir çalışmasının olmadığını açıklayan İŞKUR, yurtdışında işçi çalıştırmak konusunda gerekli prosedürlerin karşılanıp, başvuruların yapılması gerektiğine değinmiş ve şirketin henüz böyle bir girişiminin bulunmadığını vurgulamıştı.

ALMANYA

Almanya ya da resmî adıyla Almanya Federal Cumhuriyeti, Orta Avrupa'da bir ülkedir. Kuzeyinde Kuzey Denizi, Danimarka, ve Baltık Denizi; doğusunda Polonya ve Çek Cumhuriyeti; güneyinde Avusturya ve İsviçre; ve batısında Fransa, Lüksemburg, Belçika, ve Hollanda bulunur. Almanya 357.386 km2'lik bir alanı kaplar ve ılıman iklim kuşağının içinde yer alır. 82,8 milyonun üzerindeki nüfusu ile Avrupa Birliği'nin en büyük nüfusa sahip ülkesi konumundadır. Almanya, Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra, dünyanın en çok göç alan ikinci ülkesidir.

100 yılından önce Cermen halkları Cermanya olarak isimlendirilen bölgede yaşamışlardır 10. yüzyıldan 1806 yılına kadar Cermen bölgeleri Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu'nun bir parçası oldu. 16. yüzyıl boyunca kuzey Almanya bölgeleri, Protestan Reformu'nun merkezi oldu. Cermen halkı ilk olarak 1871'de Fransa-Prusya Savaşı sırasında ulus-devlet haline geldi. II. Dünya Savaşı sonrasında, 1949'da, Almanya savaşı kazanan devletler tarafından iki devlete bölündü. Bu iki devlet 1990 yılında birleşti. Batı Almanya daha sonra adı Avrupa Birliği olan Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun 1957'deki kurucu üyelerindendir. Birleşmeyle Doğu Almanya da 1993'te bu birliğe üye olmuştur. Almanya Schengen bölgesi'nin bir parçası ve Avrupa ortak para birimi Euro'yu 2002'de kabul etmiş durumdadır.

Almanya bir federal parlamenter cumhuriyettir. On altı eyaletten oluşmaktadır. Başkenti ve en büyük şehri Berlin'dir. Almanya Birleşmiş Milletler'e, NATO'ya, G8'e üyedir ve Kyoto Protokolünü imzalamıştır. Almanya 2007 yılına göre, GSYİH'ye göre dünyanın 3. büyük ekonomisi ve en çok ihracat gerçekleştiren ülkesidir. Ülke dünyada gelişme için en çok bağışta bulunan ikinci ülke konumundadır. Buna karşın ülke, askeri harcama bütçesi olarak 6. sıradadır. Ülke, sosyal güvenlik sistemiyle yüksek yaşam seviyesine sahiptir. Almanya, Avrupa meselelerinde yüksek ülke nüfusu ve ekonomik gelişmişliğiyle dünya seviyesinde kilit rol oynamaktadır. Almanya birçok bilim ve teknoloji alanında lider durumda olarak kabul edilmiştir.

Tarihçe

Cermen kabilelerin yayılması MÖ 750 - MS 1

Cermen Kabileleri'nin, Tunç Çağı'nda veya Demir Çağı'nın hemen öncesinde ortaya çıktığı sanılmaktadır. MÖ 1. yüzyılda, Güney İskandinavya ve Kuzey Almanya'dan gelen kabileler, güneye, doğuya ve batıya yayılarak Keltlerle, Galyalılarla, Slavlarla, Baltık kabileleriyle ve İran halkları ile ilişkiye girdiler. Erken Cermen tarihi hakkında bilinenler, Roma İmparatorluğu zamanındaki verilerle sınırlıdır.

Augustus yönetimindeki Roma İmparatorluğu zamanında, Romalı General Cermanya'ya saldırılara başladı.Cermen kabileleri bu sırada savaş taktiklerini öğrendiler. Bu esnada kimliklerini muhafaza etmeyi başardılar. 9 yılında,Publius Quinctilius Varus tarafından yönetilen Roma lejyonu, Çeruskerlerin lideri tarafından Varus Savaşında yenildi. Böylece, Tuna ve Ren nehirleri arasında sınırlarına kadar genişledi. 100 civarında talebe, Tacitus'un Cermenler üzerinde yazdığı esere göre, Cermen kabileleri bugünün modern yurtlar Tuna ve Ren Nehri arasındaki bölgeye yerleştiler. 3. yüzyıl civarında birkaç büyük Cermen kabilesi ortaya çıktı. Alamanlar, Franklar, Saksonlar, Frizler, Chattiler, Sicambriler bunlardan bazılarıdır. 260 civarında, Cermen halkları, Tuna'yı geçip Roma kontrolündeki alanlara girmeye başladılar.

Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu (962-1806)

Orta Çağ'ın bölünmüş devletçiklerini Şarlman bir araya getirdi. 25 Aralık 800'de Vatikan'da krallık tacını giyerek Karolenj İmparatorluğu'nu kurdu. 843 yılına gelindiğinde bu devlet üç parçaya ayrıldı ve değişikliklere uğrayarak varlığını 1806 yılına kadar sürdürdü. Devlet, Eider Nehri'nden Akdeniz'e kadar yayıldı. Devlet, Kutsal Roma İmparatorluğu olarak bilinse de, 1448'den itibaren resmi olarak Alman Halkının Kutsal Roma İmparatorluğu (Sacrum Romanum Imperium Nationis Germanicæ) olarak anılmıştır.

Otto Hanedanı (919-1024) döneminde, 962 yılında; Lorraine, Saksonya, Franconia, Suabiya, Thüringen ve Bavyera Düklükleri birleştirildi ve Alman kralına Kutsal Roma Cermen İmparatoru olarak taç giydirildi. Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu, Salian sülalesinin (1024-1125) yönetimindeyken Kuzey İtalya'yı ve Burgonya'yı ele geçirdi. Buna karşı imparatorlar, başa geçme konusunda çekişmelere girince güçlerini kaybettiler. Hohenstaufen Hanedanı'nın (1138-1254) yönetimi altında, Alman prensleri, güney ve doğudaki Slav topraklarındaki etkilerini arttırdılar. Buraya yerleşen Alman göçmenler Hansa Birliği'ni kurarak ticarette geliştiler ve o günün Avrupa'sına göre, oldukça zengin duruma geldiler.

1356'da ilan edilen fermanla hükümdarlık seçimi ile ilgili birtakım değişiklikler yapıldı. Buna göre kralı, başpiskoposluklardan ve etkili eyaletlerdeki prenslerin katılımıyla oluşan yedi kişilik bir heyet seçecekti. 15. yüzyıldan itibaren, kral sadece Habsburg Hanedanı'na üye kişilerden olmuştur.

1517'de Martin Luther görevini kötüye kullanan Roma Katolik Kilisesi'ne karşı 95 maddelik bir bildiri hazırlayarak Protestan Reformunu başlattı. 1530'dan sonra, Luthercilik Katolik Kilisesi'nden ayrıldı ve birçok Alman Eyaletinde resmi din kabul edildi. Bunun üzerine, Alman ülkesini harap eden Otuz Yıl Savaşları (1618-1648) başladı. Alman eyaletlerindeki nüfus yaklaşık %30 oranında azaldı. 1648'de imzalanan Vestfalya Antlaşması bu din savaşını bitirdi. Savaşın sonunda krallık, birçok bağımsız eyalete ayrıldı. 1740'dan sonra, Avusturya'da hüküm süren Habsburg Hanedanı ve Prusya Devleti, Alman eyaletlerini kendi yanlarına çekip ülkeye tamamen hükmetmeye çalıştılar. Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu 1806 yılında Napolyon Savaşları sırasında tamamen yıkıldı.

Restorasyon ve İhtilal (1814-1871)

Frankfurt Meclisi, 1848
Napolyon Bonapart'ın tahttan düşmesinden sonra 1814 yılında toplanan Viyana Kongresi'nde alınan kararlarla Alman Konfederasyonu adı altında 39 tane bağımsız Alman eyaleti kuruldu. Bu konfederasyonun liderliğine Avusturya-Macaristan İmparatorluğu seçildi. Viyana Kongresi'ne tepki olarak Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde ayaklanmalar çıktı. Özellikle Almanya'da bilim ve felsefede görülen gelişme ve liberalizm akımı halkların haklarını aramasında temel etken oldu. Bu süreçte Alman halkının çoğunluğu Fransız Devrimi'den ve milliyetçilik akımından etkilendiler. Halk, ulusal birliğin sağlanmasını istiyordu. Seçilen Kurucu Meclis, 13 Mayıs 1848'de Frankfurt'ta bir anayasa hazırlamak için toplandı. 28 Mart 1849'da anayasa kabul edildi. Bu hareketi temsil eden siyah, kırmızı ve altın sarısı renkler daha sonra Almanya Bayrağı'na renk vermiştir.

1848 Devrimleri sonucunda Fransa'da cumhuriyet ilan edildi. Bu hareketin başarıya ulaşması üzerine Alman entelektüeller ve halk da ihtilal başlattılar. Başlangıçta hükümdarlar talep edilen liberal hakları onayladı. Prusya kralı IV. Friedrich Wilhelm'e birtakım hakları alınmış şekilde krallık önerildi. Fakat o, bunu reddetti. Çünkü kabul etseydi, tacı Tanrının inayetinde değil, meclisin huzurunda giyecek ve meclise bağlı olacaktı. Ölümünden sonra yerine I. Wilhelm geçti. 1862 yılında, başbakanlığa Otto von Bismarck'ı atadı. Bismark Danimarka'yla 1864 yılında yapılan savaşta bir kısım yerleri ele geçirdi. Ertesi yıl yapılan savaşlarda Avusturya ordusunu mağlup ederek Kuzey Almanya Konfederasyonu'nu kurdu. Avusturya bu konfederasyonun dışında bırakıldı.

Alman İmparatorluğu (1871-1918)
Versailles'da Alman İmparatorluğu'nun kurulması, 1871. Bismarck ortadaki beyaz üniformalı
Bilinen ulusal temellere dayalı modern Almanya yapılan düzenlemelerle 1871'de kuruldu. Ülkenin kurucusu Prusya Krallığı'ydı. Fransa-Prusya Savaşı'ndan sonra, 18 Ocak 1871'de Versay'da alınan kararlarda imparatorluk ilan edildi. İmparatorluğa Hohenzollern Hanedanı hükmetti. Başkent Berlin yapıldı. İmparatorluk tüm dağınık Alman devletçiklerini içine alarak kuruldu fakat Avusturya bu birliğin dışında bırakıldı. Ülke 1884'ten itibaren Avrupa dışında sömürgeler kurmaya başladı.

İmparatorluğun inşası sırasında tahtta olan I. William dış siyasette Almanya'yı diğer büyük devletler gibi güçlü ve güvenli bir duruma getirmek için uğraşmıştır. Fransa'dan diplomatik olarak uzak durulmaya çalışılmış, savaştan kaçınılmıştır. II. Wilhelm döneminde, Almanya, diğer Avrupa güçleri gibi emperyal bir politika izlemiş ve zaman zaman sömürgeleri konusunda komşu devletlerle sürtüşmeye girmiştir. Bu, birtakım dostlukları zedelemiş ve Almanya'ya karşı Fransa, Birleşik Krallık ve Rus İmparatorluğu bir anlaşma imzalayarak kutup oluşturmuştur. Almanya ise sadece Avusturya-Macaristan İmparatorluğu ile ittifak kurabilmiştir.

Almanya'nın emperyal politikası ülke dışına taşmış ve devlet diğer Avrupa güçleri gibi Afrika'nın paylaşımına katılmıştır. Berlin Konferansı'nda bu kıta Avrupa güçlerine pay edilmiştir. Almanya'nın payına Alman Doğu Afrikası, Alman Kuzey-Batı Afrikası, Togo ve Kamerun düştü. Büyük güçler arası Afrika'da olan bu mücadele I. Dünya Savaşı'nın nedenlerinden biri olacaktı.

28 Haziran 1914'te, Saraybosna'da Avusturya-Macaristan İmparatorluğu prensi Arşidük Franz Ferdinand'a suikast düzenlenmesi I. Dünya Savaşı'nı başlattı. Almanya'nın aralarında bulunduğu İttifak Devletleri, İtilaf Devletleri'ne karşı 4 yıl süren savaşlar sonucunda başarısız oldu. Almanya'da Kasım 1918'de ihtilal yaşandı ve imparator II. Wilhelm, tahttan feragat etmek zorunda kaldı. 11 Kasım'da ateşkes ilan edildi. 28 Haziran 1919'da Versailles Barış Antlaşması imzalandı. Fakat anlaşma şartları Almanya'yı küçük düşürücü bulundu, bu durum ülkede milliyetçiliği arttırdı ve halk yavaş yavaş nasyonal sosyalizm akımı etrafında birleşmeye başladı.

İŞKUR İŞ İLANLARI

Kamu Kurumları veya Özel Sektör Firmalarında işçi statüsüyle çalışmak üzere iş arayanlar, ister internet Şubesi isterse en yakın İŞKUR İl Müdürlüğü aracılığıyla sisteme üye olup, özgeçmişlerini kayıt ettikten sonra başvurularını yapabilirler. Kayıt yaptıran vatandaşlar, kişisel bilgileriyle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabilirler, çeşitli kriterler girerek yurtiçi iş ilanlarını arayabilir, kişisel bilgileriyle eşleşebilen ilanlara başvurabilirler. Çeşitli kriterler girerek yurtdışı iş ilanlarını arayabilir, yurtdışındaki işyerlerine işgücü sevk etmek isteyen işverenlerin iletişim bilgilerine ulaşarak kendileriyle doğrudan temasa geçebilirler, Bilgi sahibi olmak istedikleri memur ilanları vb. gibi yukarıdaki kapsamın dışında kalan diğer iş ilanlarına ulaşabilirler.

72 BİN 341 KİŞİYE İŞ İMKANI

İŞKUR’un resmi sitesi yer alan en güncel ilanlara göre 72 binden fazla personel alımı yapılmaktadır. İlanlara başvurular Türkiye’nin her yerinden yapılabilecek olup başvuru ekranında detayları yer almaktadır. Bu ilanların arasında en çok rağbet gören meslek grupları şu şekildedir:

- Beden İşçisi (Genel) 18960 kişi,
- Temizlik Görevlisi 3317 kişi,
- Garson (Servis Elemanı) 3266 kişi, 
- Satış Danışmanı / Uzmanı 2876 kişi, 
- Makineci (Dikiş) 2112 kişi,
- Güvenlik Görevlisi 1590 kişi, 
- Reyon Görevlisi 1309 kişi, 
- Kasiyer 1290 kişi, 
- Konfeksiyon İşçisi 1109 kişi, 
- Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi 1077 kişi, 
- Büro Memuru (Genel) 939 kişi,
- Aşçı Yardımcısı 807 kişi, 
- Ön Muhasebeci 738 kişi,
- Aşçı 691 kişi,
- Bulaşıkçı (Stevard) 637 kişi, 
- Şoför-Yük Taşıma 632 kişi,
- Ambar/Depo Görevlisi 603 kişi, 
- Gazaltı (Mıg-Mag) Kaynakçısı 563 kişi,
- Forklift Operatörü 518 kişi,
- Proses İşçisi 517 kişi,
- Ayakçı (Tekstil) 478 kişi, 
- Akaryakıt Satış Elemanı (Pompacı) 435 kişi,
- Dokuma Konfeksiyon Makineci 411 kişi,
- Beden İşçisi (Temizlik) 408 kişi, 
- Paketleme işçisi 407 kişi, 
- Ütücü 360 kişi,
- Kalite Kontrolcü 348 kişi, 
- Motosikletli Kurye 343 kişi,
- Seyahat Servis Elemanı (Host/hostes/otobüs-Tren) 341 kişi,
- Elektrikçi (Genel) 338 kişi, 
- Plastik Enjeksiyon Üretim Elemanı 333 kişi,
- Kurye 316 kişi, 
- Perakende Satış Elemanı (Gıda) 308 kişi, 
- Depo Sevkiyat Sorumlusu 306 kişi,
- Beden İşçisi (İnşaat) 304 kişi, 
- Pazarlamacı 304 kişi,
- Servis Komisi 289 kişi,
- Sekreter 279 kişi,
- CNC Torna Tezgahı Operatörü 265 kişi,
- Kaynakçı (Oksijen Ve Elektrik) 234 kişi, 
- Dokuma Makineleri Operatörü / Dokumacı 226 kişi,
- Otopark Görevlisi/Vale 221 kişi

- Elektrik Teknisyeni 221 kişi,

- Sevkiyat Görevlisi 216 kişi,

- Depo Sevkiyat Sorumlusu 211 kişi,
- Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı) 206 kişi,

- Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri Elemanı 200 kişi, 
- Depo İşçisi (Elleçleme) 199 personel,
- Ortacı/Ayakçı (Tekstil) 192 personel,
- Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı 191 personel,
- Kesimci (Konfeksiyon) 189 personel,
- Müşteri Temsilcisi 186 personel,
- Hemşire 184 personel,
- Müşteri Hizmetleri Görevlisi/Asistanı 183 kişi,
- Turizm Ve Otelcilik Elemanı 172 kişi,

- Mutfak Görevlisi 171 kişi,
- Çaycı 167 kişi,
- Büro İşçisi 166 kişi, 
- Muhasebeci 165 kişi, 
- Diğer İmalat Ve İlgili İşçiler (Makine İle) 159 kişi, 
- Fast Food Hazırlayıcısı-Hamburger, Tost, Sandviç Vb. 158 kişi,
- Kalite Kontrolcü-Tekstil 158 kişi, 
- Şoför (Yolcu Taşıma) 157 kişi, 

İŞKUR’A NASIL KAYIT OLUNUR?

İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır.

İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır.

Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez.

Üyelerin hesapları son işlem tarihinden itibaren 1 sene içerisinde aktif olmaz ise yani hesaba bu süre zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtlarında iki senedir.

Üyeler tarafından 15 gün içerisinde okunmayan tüm mesajlar otomatik olarak silinmektedir.

İŞKUR’a kayıt olmak için öncelikle yazımızın başında da söylediğimiz gibi İşveren mi iş arayan kişi mi olduğunuzu belirtmeniz gerek. İkisi içinde üye olma bağlantıları aşağıdadır.

İŞ ARAYAN GİRİŞİ

İŞVEREN GİRİŞİ

Daha sonra karşınıza çıkan üyelik sözleşmelerini kabul etmeniz ve profil bilgilerinizi ( şifre, isim soyisim vb bilgileri ) eksiksiz ve doğru olarak girmeniz gerekmektedir. Bu aşamayı kaydettikten sonra profilinizi oluşturursunuz. Bu alanda öğrenim durumunuz, özellikleriniz, eğitim durumunuz, iş aradığınız pozisyonlar vb bilgileri aşama aşama doldurur gerekirse word dosyası halinde özgeçmiş de ekleyebilirsiniz. Profil fotoğrafı eklemeniz de bu aşamada önerilir. Çünkü yapılan araştırmada profil fotoğrafı olanların iş bulma olasılıklarının daha fazla olduğu görülmüştür. Ardından İŞKUR size bir danışman atar ve işveren ile sizi ya da işçi ile sizi buluşturmak için çalışmalarını devam ettirirler.

İnternet üzerinden İŞKUR’a üye olmak istemiyorsanız, bulunduğunuz şehirdeki en yakın İŞKUR İl Müdürlüğüne eğitim durumunuzu gösterir bir belge ile kayıt için başvuruda bulunmanız da seçenekler arasındadır. Burada bulunan görevli personel size kayıt işlemleri için yardımcı olacaktır.

İŞKUR yeni istihdamlar oluşturmak için çeşitli meslek edindirme kursları yürütmektedir. Bazı kurum ve kuruluşlarla yapmış olduğu anlaşmalar doğrultusunda personel yetiştirmek için kursiyerlere ve kurumlara çeşitli ayrıcalıklar tanır. Bu ayrıcalıklar; belli bir süre içerisinde yetiştirdikleri personellerin sigorta primini ve günlük olarak maaş ödemelerini karşılamaktadır. İşkur, genel amacı işsizliği engellemek olan iş-kur işe alım sürecinde de etkili rol oynar. İş bulamayan ve personel açığı olan üyelerinin taleplerine karşılık verir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, okulların açılmasıyla birlikte toplum yararına çalışma programı kapsamında 80 bin kişiyi istihdam edecek. Bu kişiler okulların temizlik, bakım ve onarımı görevlerinde çalışacak. TYP'ye ilişkin başvurular İŞKUR üzerinden alınırken, program okulların açılmasıyla birlikte başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR kanalıyla, okulların temizliği, bakım ve onarımı için Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 60 bin kişilik ödeneği il müdürlüklerine aktaracak. 

3 BİN KOMİSER YARDIMCISI
Emniyet Genel Müdürlüğü ise, 3 bin komiser yardımcısı alacak. Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) Müdürlüğüne 2018-

2019 eğitim yılı için emniyet mensubu olmayan lisans mezunları arasında 300’ü kadın, 2 bin 700’ü erkek olmak üzere toplam 3 bin komiser yardımcısı alımı yapacak. Başvurular 6-19 Eylül tarihleri arasında olacak. Adaylarda aranan şartlar ise 30 yaşından gün almamış olmak, silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki engeli bulunmamak.

DİYANET'E 9 BİN 500 PERSONEL

Diyanet İşleri ise yıl sonuna kadar 9 bin 500 din görevlisi alımı yapacak. Aralık ayında yapılacak sınavla 6 bini imam, 3 bini Kuran kursu öğretmeni ve 500’ü de müezzin olmak üzere Diyanet İşlerine toplam 9 bin 500 personel alınacak. Diyanet İşleri Başkanlığı, son başvuru tarihi 11 Eylül olmak üzere 35 ilçe müftüsü alımı yapacağını duyurdu. Adayların; en az dört yıllık dinî yükseköğrenim mezunu olması, ihtisas kursu belgesine sahip olması veya ilahiyat alanında doktora yapmış olması ve kamu kurum ve kuruluşlarında 5yıl görev yapmış olması gerekiyor.

UZMAN YARDIMCILARI ARANIYOR

Bunları dışında; Rekabet Kurumu 20 rekabet uzman yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. 14 kişilik rekabet uzman yardımcılığı kadrosu için iktisat, siyasal bilgiler, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya işletme mühendisliği ya da endüstri mühendisliği bölümlerinden, 4 kişilik rekabet uzman yardımcılığı hukuk kadrosu için hukuk fakültelerinden, 2 kişilik rekabet uzman yardımcılığı bilişim kadrosu için bilgisayar mühendisliği, istatistik ve bilgisayar, matematik ve bilgisayar, endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olunması gerekiyor. Merkez Bankası ise 100 uzman yardımcısı alımı yapacak. Tam zamanlı ve kadrolu çalışacak olan uzman yardımcıları adayları için başvurular 10 Eylül tarihine kadar yapılabilecek.

İŞKUR İŞ İLANLARI

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre Sağlık Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı alanlarda personel alımı yapacağını açıkladı.

Buna göre Sağlık Bakanlığı Merkez ve taşra teşkilatına istihdam edilmek üzere sürekli olarak çalışacak 5 bin 298 kişi alacak.

Söz konusu ilan ile Sağlık Bakanlığı 3 bin 591 Sürekli işçi, 432 Engelli işçi ve 1276 Eski hükümlü işçi olmak üzere toplamda 5 bin 298 personel alacak.

Başvuru yapmak isteyen adaylar başvurularını İŞKUR'a yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

Sağlık Bakanlığı alımını yapacağı bu pozisyonlar için 657 sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 18 yaşını doldurmuş olmak, En az ilköğretim mezunu olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Engelliler için ilan edilen kadroya başvuran adaylar, durumlarını ilgili mevzuatına göre yetkili sağlık kuruluşlarından alınan engelliler için sağlık kurulu raporuyla belgelendirmeleri gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 04 Eylül 2018 tarihi ile başlayabilir ve en geç 13 Eylül 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular başvuru tarihleri içerisinde İŞKUR sayfası üzerinden www.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır. İlgili ilan için herhangi bir öülakat yapılmayacak olup değerlendirmeler Kura çekimi ile yapılacaktır.

İŞKUR BÜRO PERSONELİ ALIMI

İŞKUR aracılığı ile yapılacak memur alımlarından Milli Eğitim Bakanlığı 4 farklı ilanı büro memuru kadrosunda oldu. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından daimi kadroda istihdam edilecek olan 31 büro memuru alımında 23 kişi engelli kadrosunda istihdam edilecek. 5 kişilik kadro ise başvuru detaylarında sürekli kadroda çalıştırılmak üzere istihdam edileceği belirtildi. Adayların kamu personeli seçme sınavından yeterli puan almış olmaları ve diğer özel başvuru şartlarını taşımaları ile 17 Eylül 2018 tarihine kadar başvuru yapılması gerekiyor.

Türkiye İş Kurumunda sözleşmeli pozisyonlara yapılacak toplam 2219 büro personeli ile iş ve meslek danışmanı alımında sonuçlar muhtemelen bu hafta sonuna kadar duyurulacak.

İŞKUR İMD alımı sonuçları için geçtiğimiz günlerde bir duyuru yayımlanmıştı. Duyuruda iş ve meslek danışmanı sertifikasının geçerliliği hakkında itirazların 11 Eylül tarihine kadar alınacağı ifade edilmişti. Ayrıca itirazlar kurumca değerlendirildikten sonra İMD pozisyonu için sınava girecek adayların ilan edileceği kaydedilmişti.

ÇALIŞMA BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI YAPACAK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, okulların açılmasıyla birlikte toplum yararına çalışma programı kapsamında 80 bin kişiyi istihdam edecek. Bu kişiler okulların temizlik, bakım ve onarımı görevlerinde çalışacak.

Konu ile ilgili bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

Üç bakanlık arasında imzalanacak "Güvenli Okul, Güvenli Gelecek" işbirliği protokolüyle, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR kanalıyla, okulların temizliği, bakım ve onarımı ic¸in Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 60 bin kişilik ödeneği il müdürlüklerine aktaracak. Ayrıca, okullarımızda yine TYP üzerinden görevlendirilecek yaklaşık 20.000 'güvenli eğitim koordinasyon görevlisi', okul yönetimleri ve okul aile birlikleri aracılığıyla gelişmeleri an be an takip ederek olası sorunlar karşısında gereken tedbirlerin hızlı bir şekilde alınmasını sağlayacaklar. Böylece toplamda 80 bin kişi TYP'den faydalanacak.

TYP'ye ilişkin başvurular İŞKUR üzerinden alınırken, program okulların açılmasıyla birlikte başlayacak " denildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk "Yürütülen çalışmalar ile çocuklarımızın ve gençlerimizin daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim almasının kaliteli eğitimin olmazsa olmaz bir parçası olduğunun bilinciyle hem ailelerin gözünün arkada kalmaması hem de evlatlarımızın hijyenik şartlarda eğitim alması için Milli Eğitim ve İçişleri Bakanlığı ile beraber önemli bir adım atıyoruz" dedi.

HANGİ KURUMLAR ARALIKTA MEMUR PERSONEL ALIMI YAPACAK?

Kasım ayının bitmesi ile birlikte bir çok kamu kurumu ve kamu kuruluşu bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere farklı pozisyonlarda alım yapıyorlar. Buna göre Aralıkta alım yapacak bazı kamu kurumları ise, Milli Savunma bakanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları, Sağlık Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Bazı Büyükşehir Belediyeleri, İlçe Belediyeler, İçişleri Bakanlığı, Çeşitli Üniversiteler, Emniyet Genel Müdürlüğü, Devlet opera ve Balesi Genel Müdürlükleri, Göç İdaresi, İSKİ, Tapu ve Kadastro, Eti Maden İşletmeleri, gibi kurumlar alım yapacaklardır. Hükûmetin istihdam atağı, önümüzdeki sene de devam edecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti grup toplantısında verdiği “Aralıkta istihdamlar artacak” müjdesinin detayları belli oldu. Buna göre İŞKUR, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 70 bin kişiyi, noter huzurunda çekilecek kuralar neticesinde, 6 ay boyunca kamudaki çeşitli kurumlarda istihdam edecek. 70 bin kişinin ücretleri ve sigortaları 6 ay boyunca devlet tarafından karşılanacak. Çalışanlara ayrıca asgari geçim indirimi de uygulanacak. İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan listeler, Bakanlık onayından geçerek 81 ilin il müdürlüklerine gönderildi.