İŞ-KUR 1 milyonu aşkın vatandaşı iş sahibi yaptı

İŞ-KUR 2017’de bir milyon 57 bin 249 vatandaşı iş sahibi yaptı. Kurum aracılığıyla iş bulanların 357 binini ise kadınlar oluşturdu.

Yelda GÖKDAĞ

Türkiye’deki işsizlik sorununu çözmek amacıyla Çalışma Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) 2017’de bir milyon 57 bin 249 vatandaşı iş sahibi yaptı. Bunların 357 binini kadınlar oluşturdu. Bu sayede kurumun kadın istihdamında bir önceki yıla göre yüzde 45’lik bir artış yaşandı. Açıklama Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanı Volkan Öz’den geldi.

PROGRAMLARA İLGİ

Volkan Öz, mesleksizlik sorununu çözmek için aktif iş gücü piyasası programları yürütüldüğünü vurgulayarak “Geçen yıl bu programlardan 508.851 vatandaşımız yararlandı” dedi. 

'İş Kulüpleri' yayılıyor

Bu arada kurum özel politika gerektiren gruplar içerisinde yer alan vatandaşlara danışmanlık hizmeti yoluyla destek vermek maksadıyla 'İş Kulüpleri' programını uyguluyor.  2017 içerisinde kademeli olarak 12 ilde faaliyete alınan İş Kulüpleri, 2018 yılı içerisinde 10 ilde daha faaliyete geçecek.