İşçi ve işverenden 10 milyon fidan

Tüm Türkiye'nin yüreğini yakan orman yangınları nedeniyle bölgeye bağış ve yardımlar sürüyor.

Türkiye'nin yüreğini yakan orman yangınları nedeniyle yapılan son yardımlar şöyle:

TİSK, Türk-İş ve Hak-İş: Geçen yıl 1 milyon fidan diken TİSK, Türk-İş ve Hak-İş, 5 yıl içinde 10 milyon fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyor. İlk etapta bu yıl 2 milyon fidanla destek verilecek.

Azerbaycan Bankalar Birliği: Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından başlatılan 1 milyon fidan kampanyasına destek vermek için bağış kampanyası organize etti. Kampanyası çerçevesinde Azeri bankaların katkılarıyla çalışan başına 5 adet fidan alınarak (fidan başına 10 TL) Türkiye Bankalar Birliği nezdinde toplanan bağışa katkıda bulunulacağı duyuruldu.

BP ve Castrol Türkiye: Yangın felaketinden etkilenen afet bölgelerinin acil ihtiyaçlarının karşılanması, iyileşme sürecinin hızlandırılması ve yangından zarar gören ailelerin günlük hayatlarına dönebilmesine destek olmak amacıyla 1 milyon TL'lik bağışta bulunacak.

KARGO DESTEĞİ

AB Grup Holding: Şirket, yatırımlarının da yer aldığı Bodrum'da yangından etkilenen vatandaşlara destek olurken yaklaşık 1000 çalışanıyla ağaçlandırma çalışmalarına katılmayı ve toplamda 20 bin fidan dikmeyi taahhüt etti.

GKN Kargo: Acil ihtiyaç olarak belirtilen toplam 5 kamyon dolusu suyu ve 5 soğutucu aracı Marmaris ve Bodrum'a yolladı.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND): Nakliyeciler toplam 350 bin TL toplayarak TEMA Vakfı'nın başlattığı kampanyaya 35 bin fidanla katıldı.