İş insanlarına ‘Bangladeşli dolandırıcı' uyarısı! Türkçe konuşuyor, kot kumaşıyla kandırıyor

Türkiye'nin Dakka Ticaret Müşavirliği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iş insanlarını Bangladeşli dolandırıcı Sakhawat Hossain'e karşı uyardı.

YELDA GÖKDAĞ

Bangladeş'le ticaret yapan iş insanlarına gönderilen yazıda, şahsın Türkçe konuşmasının yarattığı sempatiyi kullanarak güven duygusu oluşturduğuna dikkat çekildi. Hossain, kendisini denim kumaş ticareti yaptığını iddia ettiği Global World Limited adlı şirketin sahibi olarak tanıtarak, Türk firmaları dolandırdı.

PARA ALDI, ÜRÜN VERMEDİ

Şahsın bazı firmalardan para alarak, ürünleri firmalara göndermediği tespit edilirken, olayların Bangladeş'te patlak vermesi ve çok sayıda Türk iş adamının bu şekilde dolandırıldığı ve dolandırılmaya çalışıldığı bilgisi üzerine Türkiye'nin Dakka Ticaret Müşavirliği de devreye girdi. Denim giysileri en fazla temsil etmesi nedeniyle pamuklu dokuma pantolonlarının ticaret verilerine bakıldığında dünya pamuklu dokuma pantolonlar ihracatında Çin'in 13 milyar dolarla lideri ve Bangladeş'in de 9.5 milyar dolar ihracatla ikinci olduğu görülüyor. Bu sebeple Türk iş adamları sıklıkla Bangladeş'e gidiyor.