İş dünyası da umutlu!

‘2016’yı AB yolunda anahtar yıl’ olarak nitelendiren iş dünyası, Türkiye’nin AB sürecini sonuna kadar destekliyoruz ve önemsiyoruz” diye konuştular.

1

Tam 11 yıl aradan sonra gerçekleştirilebilen ‘Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Zirvesi, iş dünyasında da umutları artırdı. İTO Başkanı İbrahim Çağlar, 2016’yı ‘Avrupa Birliği’nde anahtar yıl’ olarak gördüğünü söyledi. TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu ise “Özellikle iş dünyası için vizesiz Avrupa çok önemli bir gelişme” dedi. 

TAM DESTEK VERİYORUZ 

TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu, “Türkiye - Avrupa Birliği Zirvesi’nin 11 yıl aradan sonra tekrar gerçekleşmesi hepimizi heyecanlandırmıştır. Türkiye’nin Avrupa projesinin ve toplumunun bir parçası olduğunun bu Zirve sonucunda tekrar teyit edilmesi de gelinen aşamada değerlidir. İş dünyası kuruluşları olarak Türkiye’nin AB sürecini sonuna kadar destekliyoruz ve önemsiyoruz” dedi.

Yatırımları etkileyecek

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar da "Türkiye ve Avrupa Birliği birbiri için istikrar demek, ortak bir gelecek demek. Her iki tarafın da samimi adımlar atması gerekmektedir. Bu adımlar atılabildiği taktirde, biz 2016 yılını Türkiye ve AB ilişkilerinde anahtar yıl olarak görüyoruz. Alınan kararlar, yatırımlar konusunda Türkiye ve AB tarafında büyük bir etki gösterecektir" ifadelerini kullandı.

11 yıl aradan sonra bir ilk

11 yıl sonra gerçekleştirilen zirvenin Türkiye'nin Avrupa'nın ayrılmaz bir parçası olduğunu bir kere daha ortaya koyduğunu belirten İTO Başkanı Çağlar, "Türkiye-AB ilişkilerinde Başbakanımızın Brüksel'de katıldığı zirveyle yeni bir sayfa açılması, hepimiz üzerinde büyük bir heyecan dalgası oluşturdu " dedi.

İki tarafa da katkı verecek

Vizesiz Avrupa konusuna da değinen TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu “Özellikle iş dünyası için vizesiz Avrupa çok önemli bir gelişme. Bu durum hem ekonomisi sıkışan Avrupa hem de yeni ticari ilişkiler arayan Türkiye için faydalı olacaktır” ifadelerini kullandı.