İş Bankası'ndan spora 100'de 100 destek

İş Bankası, TMOK ile işbirliği kapsamında milli sporcularla yol arkadaşlığına devam ediyor. Banka, 26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek 2024 Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil edecek milli sporculara yol arkadaşlığı yapmak üzere Olimpiyat Komitesi'nin resmi destekçisi oldu.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na 1 yıldan az zaman kaldı. Sporcular hazırlıklarını artırıyor. İş Bankası da TMOK ile işbirliği kapsamında milli sporcularla yol arkadaşlığına devam ediyor. Banka, 26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek 2024 Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil edecek milli sporculara yol arkadaşlığı yapmak üzere Olimpiyat Komitesi'nin resmi destekçisi oldu. 2024 Olimpiyatları, 206 ülkeden 10 bin 500 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek. İş Bankası, bu işbirliğiyle olimpiyatlara hazırlanan yerli sporcuların başarılarına katkı sunmanın yanı sıra bu alanda yeni gençlerin yola çıkmasını teşvik etmeyi amaçlıyor.

İLK ŞAMPİYON İŞ BANKASI ÇALIŞANI

İşbirliği kapsamında milli sporcularımız Evin Demirhan Yavuz (Güreş), İbrahim Çolak (Artistik Jimnastik), Mert Şişmanlar (Judo), Merve Tuncel (Yüzme), Necati Er (Atletizm) ve Nisanur Erbil (Eskrim) desteklenecek. 1936'da Berlin Olimpiyatları'nda altın madalya kazanarak ilk olimpiyat şampiyonumuz olan Yaşar Erkan, 1928 Amsterdam Olimpiyatları ve 1936 Berlin Olimpiyatları'nda çeşitli dereceler elde eden Mehmet Çoban ile 1948'de Londra Olimpiyatları'nda, 1949'da Avrupa'da ve 1951'de dünya şampiyonasında altın madalya kazanan Yaşar Doğu aynı zamanda İş Bankası çalışanı olmasıyla biliniyor.

BAŞARILAR GELMEYE DEVAM EDİYOR

Son yıllarda ülkemiz sporcuları önemli başarılar kazandı. Son olarak Mete Gazoz okçuluk dalında 2023 Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Voleybolda A Milli Erkek Takımı Challenger Cup'ta şampiyon olurken A Milli Kadın Takımımız ise Uluslar Ligi'nde altın madalya elde etmeyi başardı. Sporcularımız Boks ve Taekwondo gibi dövüş sporlarında da altın madalya elde etti.

ODAĞINDA GENÇLİK VE CİNSİYET EŞİTLİĞİ VAR

26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında Paris'te düzenlenecek 2024 Olimpiyatları, 206 ülkeden 10 bin 500 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek. 32 spor dalında, 35 yarışma tesisinde 306 madalya yarışması yapılacak. Cinsiyet eşitliği ve gençlik odağında düzenlenecek Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları, şimdiye kadar gerçekleştirilen olimpiyatlardan farklı olarak, küresel iklim krizi ve sporcu ve yarışma sayılarında cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik ilkleriyle tarihe geçecek. Tokyo 2020'de yüzde 48.8 kadın sporcu katılımıyla büyük bir ilerleme kaydedilen cinsiyet eşitliği hedefine Paris 2024'te tam olarak yüzde 50-50 erkek-kadın katılımıyla ulaşılmış olacak.

ATATÜRK ÖDENEK ÇIKARMIŞTI

Olimpiyatların, Türkiye ve İş Bankası açısından ayrı bir önemi olduğuna dikkat çeken İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, "Ülkemizin dâhil olduğu ilk olimpiyat oyunları, Paris 1924'tü. 1924 aynı zamanda bankamızın kurulduğu yıldır. Kıt kaynaklara rağmen, yeni Cumhuriyetin 1924 Paris Olimpiyat Oyunları'nda temsili için 1924 yılı Ocak ayında Bakanlar Kurulu kararı ile ödenek ayıran Ulu Önderimiz Atatürk, aynı yılın Ağustos ayında da vatanı yükseltecek tedbirlerin başı olarak gördüğü İş Bankası'nın kuruluşu için gerekli kaynağı sağlamıştı. Bu tarihten bir asır sonra 2024'te hem yeni yaşımızın hem de olimpiyatların heyecanını bir arada yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran (ortada), işbirliği kapsamında desteklenen milli sporcular Evin Demirhan Yavuz, İbrahim Çolak, Mert Şişmanlar, Merve Tuncel, Necati Er ve Nisanur Erbil ile birlikte.

ROL MODELLER YETİŞECEK

Gençlerin yeniden hayal kurabilmesi ve gençlere örnek olacak yeni rol modellerin yetişmesi için harekete geçtiklerini belirten Hakan Aran, "Ne kadar çok gencimizi, çocuğumuzu küçük yaştan itibaren sporla buluşturursak eminim ki gizli kalmış pek çok yeteneğin açığa çıkmasına ve belki de kendisini olimpiyatlara kadar götürecek bir maratonun içine girmesine vesile olacağız" diye konuştu.